Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iki kaplumbağanın daha hayatı kurtuldu.

cem

Süper Moderatör
Yönetici
bugün uzaktan kuzenlere gittim. kuzene çalıştığı yerdeki dişçi patron şu an 5 yaşında olan iki kaplumbağa vermiş. bunlarda da 1 seneden fazla durmuş. iki oğlu da hayvanlara hiç bakmamışlar. gölge bir yerde kare yarım kapaklı 10 lt alan bir akvaryum içinde yine 5 senelik uvb florasan ile ısıtma lambasız; kum ve filtresi en son ne zaman temizlenmiş belli değil. su ısıtıcısı yok. daha doğrusu iki kez patlamış sonra almamışlar. onların demesiyle kış uykusuna yatmış. lav çakıl ve siyah quartz taş karışımı bir pislikte yaşarken ellerinden alıp kurtardım. çocuklar yetim olmasa iyi bir dayağımı yiyeceklerdi.

aldım eve getirdim. banyoda lambayı yakınca durumun daha ciddi olduğunu gördüm. hayvanlar aynı zamanda mantarda olmuşlar. başlarından geçen onca şeye rağmen hayvanlar iyi durumdaydı. başka bir hastalık belirtisi yok. hemen leğene aldım. ılık su koydum kendilerine gelip canlandılar. sonra yem verdim öyle acıkmışlarki bir hamlede hepsini yediler. onlar rahatlayıp kendilerine gelene kadar akvaryumdan kumu süzüp çöpe attım. kalanı tuvalette su tutup akvaryumdan gitmesini sağlayıp duşakabine koydum. sıra hayvanlara geldi. hayvanların diş fırçasına tuz döküp kabuklarını fırçalamaya başladım ömrümde böyle birşey görmemiştim bizzat yaşadım ovalarken. hayvanların üst plakalar bir bir kopmaya başladı. hem alt hem üst dersin çupra almış pullarını temizliyorum. benimkilerin bir puluna dahi rastlamazken hayvanlar soyula soyula bir hal oldu. renkleri simsiyahtı yeşile döndüler. küçük olan hafif turkuaz renginde salınıma bağlı değil renkli olarak sadece lav taşı ve quartz taş vardı onlarda kahverengi ve siyah. bunun bir iyiliği oldu mantarlar üst kabuktaydı hepsi plakalarla gitti. yalnız büyük olanda iki ufak beyazlık kaldı. tuz işine onda devam edicem. bu arada hayvanlar 5 yaşı geçkin fakat biri 7 cm diğeri 8 cm boyunda sonra sularını değişip bio ichthyodan iki damla damlattım. elimde iki büyük deniz kabuğu vardı onları leğenin ortasına koyup benimkilerin ısıtıcı lambasını taktım. belkide ilk defa kabuğa çıkmış ısınıyorlar şimdi garipler. filtreyi de yıkadıktan sonra son olarak akvaryum ve kuru alanı birkaç defa bulaşık deterjanı ile yıkadım. üstüm başım berbat olunca ben de arkasından. saat ikide ancak işim bitti.

şimdi akvaryum kuruyunca üstünden bir sıra silicon geçeceğim. sonra büyüğün tedavisi bitince bir kız arkadaşımla konuştum büyük bir istekle bakarım dedi, kum, su ısıtıcısı, ısıtıcı ampul ve bir kaç çeşit yem ile birlikte vereceğim. detayları anlatıp eksiklikleri de almasını sağlayacağım. iki hayvanında rahat yaşayabilme olasığına dair mutlulukta bana kalacak.

ne yazıkki bu süreci fotoğraflamayı çok istesem de üst baş rezil vaziyette çekemedim. yoksa hayvanlara nasıl bakılmaz başlıklı bir örnek olarak iyi olurdu. müsait bir zamanda resimleri de koyacağım.

Kim bilir daha bu durumda olan kac kaplumbaga vardir. Gercekten hayvanlarin yuvasi coplukten cennet oldu :) kiz arkadas secmlimi de iyi olmus klzlar daha titizdir :)

Hayvanları kurtarmışsın Cem, tebrikler. Şu mantar durumu tamamen geçse çok iyi olacak. Tedavi sonrası vermen daha iyi gibi.

Cvp: iki kaplumbağanın daha hayatı kurtuldu.

sevindirici haber bugün güneş altında bir daha inceledim o iki nokta plaka aralanmasına bağlı beyazlıkmış. diğerleri gibi değil çok şükür mantar derdinden kurtardım. ama bir tuz kürü daha yaptım. küçük olanda kabuk yumaşaması farkettim ciddi boyutta değil sırt kuyruk tarafı ve ön alt bağada biraz esneme var. şimdi kabuklarını kurutup devit sürdüm. pencere arkasından güneşe koydum. renkleri canlandı. birazdan silip akvaryumlarına alacağım. büyük plaka atmasına karşın üstünde birikme halen yoğun. küçük esas plakalarına indi. her ikiside bayağı hareketli. akşam yemlerine bir damla devit verip uvb ile ısıtıcı lambayı tutucam. bunlarda carnivor müptelası çıktı. şimdi deviti sildikten sonra bir damla yeme sera reptilin damlatıp coşturayım hayvanları. akşamda resimleri koyarım.

Cok iyi olmus cem abi yazik hayvanlara oykun bir an benim simariki alma oykume benziyor biliyorsunuz onu aldigimda o da 5-6 yaslarinda 6-7cm kabuk boyundaydi

Tuz banyosu iyi gelmiştir. Mantar olmaması sevindirici. Plakaları atmasına da sevindim. Aslında deviti sadece günde bir defa bir hafta kabuğa uygulasan gene plakaların atılması söz konusu olabilir. Yumuşama için zaten ağızdan uyguluyorsun. Carnivor bunlar için tam bir hamburger :) Vitamin vs derken iyi kendilerine geldiler hemen.

Tebrik ederim cem cok iyi birsey yapmissin keske herkez sizin gibi olsa ben sahsen bakamayacak duruma gelsem ôlûme terketmek yerine ya ona bakabilecek birine veririm yada petshopa ....

hayvanlar öğle vakti verdiğim vitamin damlatılmış yemi yemediler. kuru alanlarına koydum. akşam geldiğimde yemişler. benimkiler nihayet agili yemeye başladılar. diğerlerinede birer tane attım. yediler, birazda raffy I verdim bayağı canlılar. ama yaptığım onca şeyden sonra tedirginlikleri doğal olarak devam ediyor. şimdilik ısıtıcı lambayı açtım, çıkmadılar çıkınca uv lambayı da koyacağım. büyük olanın şekilde görüldüğü üzere kabuk üstünde imalat hatası var. parlak çıkanlar devit sürdüğüm zamandan kalma yaptığım çekimler.

mailto:/2ns2dg7.jpg

mailto:/20zvg4j.jpg

mailto:/smd6kh.jpg

mailto:/dyrqyh.jpg

mailto:/2nl91si.jpg

mailto:/2sadorc.jpg

mailto:/2dl9jbb.jpg

mailto:/2zi4pp4.jpg

gerçekten ok iyi bir insansın cem abi bu arada abi diyorum ama istersen bey diyebilirim belki abiden rahatsız oluyorsundur

teşekkür ettim. zeynep. tam tersi beyden rahatsız olurum. 50-60 yaşındaymışım gibi hissettirir.

Geri