doğum günümde bana 2 tane minik tosbik geldi, oya ve berkay.ikisi de harikaydı ve plastik kaptaydılar. oya mantar oldu ve veterinere götürdüm. plastik kapta yaşamaması gerektiğini öğrendim ve bir sürü ekipman aldım onlar için. sanırım çok fazla ilaç kullandım aynı anda(kabuk sertleştirici, kabuk temizleyeci, su dengeleyici, antibakteriyel, ek yem, mantar ilacı) berkay hasta oldu.. günlerce bişi yemedi, ölü gibi dawrandı. arada gözlerini açtı ama saatlerce suda hareketsiz yattığı oldu. bu durumda oya gayet sağlıklı dewam ediodu akwaryumda yaşamına.. veteriner nolduğunu anlamadı, bişeyi yok dediama war işte, berkay hastaydı
daha sonra öldü çok acı çekti sn günlerinde bitkisel hayatta gibiydi. oya yalnız kalmasın diye yeni bi tosbik aldık, fırtına.. hayatımda böle hareketli bişi görmedim! dehşet bişi ya, yerinde duramıo, çok enerjik, beni görünce ye için kendini parçalıyor... bi gün yine kabuk temizleyici jel sürüp güneşe bıraktım oya ve fırtınayı, bi çıktım 5 dk sonra balkona, o deli gibi çırpınan fırtına ölmüş:S nası oldu anlamadım. ön ayaklarını ve kafasını içeri çekmş, arka ayakları dışarda ve kaskatı olmş
bekledim belki bayılmştr die ama yok kabuğu yumuşamaya başladı.. kaskatı kaldı öyle.. bence kalpkrizi?
şu an tek kalan tosbikim oya, o da akciğerlerini üşüttü ama warımı yoğumu weriyorum ona.. iyleşmeye başladı. şu an sadece yem yemio ama dayanıklı benm tosbikim.. atlatır bunu bi tanem..
şu an tek kalan tosbikim oya, o da akciğerlerini üşüttü ama warımı yoğumu weriyorum ona.. iyleşmeye başladı. şu an sadece yem yemio ama dayanıklı benm tosbikim.. atlatır bunu bi tanem..