Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

iki minik tosbikimi kaybettim:(

oyaa333

Yeni Üye
Katılım
21 Tem 2010
Mesajlar
10
doğum günümde bana 2 tane minik tosbik geldi, oya ve berkay.ikisi de harikaydı ve plastik kaptaydılar. oya mantar oldu ve veterinere götürdüm. plastik kapta yaşamaması gerektiğini öğrendim ve bir sürü ekipman aldım onlar için. sanırım çok fazla ilaç kullandım aynı anda(kabuk sertleştirici, kabuk temizleyeci, su dengeleyici, antibakteriyel, ek yem, mantar ilacı) berkay hasta oldu.. günlerce bişi yemedi, ölü gibi dawrandı. arada gözlerini açtı ama saatlerce suda hareketsiz yattığı oldu. bu durumda oya gayet sağlıklı dewam ediodu akwaryumda yaşamına.. veteriner nolduğunu anlamadı, bişeyi yok dediama war işte, berkay hastaydı:( daha sonra öldü çok acı çekti sn günlerinde bitkisel hayatta gibiydi. oya yalnız kalmasın diye yeni bi tosbik aldık, fırtına.. hayatımda böle hareketli bişi görmedim! dehşet bişi ya, yerinde duramıo, çok enerjik, beni görünce ye için kendini parçalıyor... bi gün yine kabuk temizleyici jel sürüp güneşe bıraktım oya ve fırtınayı, bi çıktım 5 dk sonra balkona, o deli gibi çırpınan fırtına ölmüş:S nası oldu anlamadım. ön ayaklarını ve kafasını içeri çekmş, arka ayakları dışarda ve kaskatı olmş:( bekledim belki bayılmştr die ama yok kabuğu yumuşamaya başladı.. kaskatı kaldı öyle.. bence kalpkrizi?
şu an tek kalan tosbikim oya, o da akciğerlerini üşüttü ama warımı yoğumu weriyorum ona.. iyleşmeye başladı. şu an sadece yem yemio ama dayanıklı benm tosbikim.. atlatır bunu bi tanem..
 
Başın sağolsun :( Kabuk sertleştirici sürme kabuklarını bol bol güneşlendir yeter
 
teşekkür ederim. şu an pek güneşlendirmiyorum aslında.. akwaryumun üstü büyük ölçüde kapalı.. buhar olsun diye öyle yaptım. suya döküyrum antibiyotiği çnkü ağzını hç açmıo, su buharı iyi gelir diye düşündüm (iyi geldi de:) ), . buharı da su ısıtıcısı yapıyor ztn.. bugun boğazı daha az şişio nefes alırken, yine şişiyo ama dünkü kdr değil.. bi de yemek yese.. yaklaşık 4 gündür yem yemıo:(
bu kadar iyileşmesini de bu siteye borçluyum.. gerçekten çok yararlı bi site.. düşünüp bu siteyi yapmşsınız, emeğinize sağlık:)
 
Yavas yavas iyileştiğine göre zamanla yeminide yiyeceğine eminim :)
Teşekkür ederiz güzel düşünceleriniz için
 
Kabuk sertleştiricinin fazla faydası olmuyor malesef... Düzenli vitamin, güneş ve ek yemlerle ve protein takvisesiyle kabuğu sert olabiliyor. Benim kaplumbağam 2 yıldır benmle ve hiç kabuk sertleştirici kullanmadı. Umarız Oya iyileşir
 
bol bol güneşlendirin yem takviyesi verin arkadaşlarımızın dediği gibi. geçmiş olsun umarım iyileşir. :)
 
benim kaplumbağamda öle ölmüştü ablam güneşlensin diye güneşe koymuş su koymamış okuldan eve bi geldim canlıydı su getircektim baktım ki kaskatı kesilmiş o zamana kadar ölmüş çok üzülmüştüm :( bir de o afacan sabahları kalkıp yüzünü yıkıyordu zavallı keşke hiç ölmeseydi
 
ve acı haber.. Oya'yı da kaybettik:(
kabuğu çok kötü duruma gelmişti, akciğer enfeksiyonu kronikleşmişti, vitamin takviyesi aldım, uv. ışık aldım ama bi sabah çırpındı ve 2 saat sonra öldü..
gerçketen herşeyimi verdim. yapabileceğimin daha fazlasını yptım ama sanırım bu duruma "sakınan göze çöp batıo" denir..
hemen aldım ölü bile olsa bi uzamana götürdüm. benm fark etmediğim bir enfeksiyon kapmş ve ben ne kdr ilaç da versem o içten içe dirençsiz düşmesini sağlıyormş..
çok üzüldüm gerçekten. nisan ayından beri sürekli hergün beraberdik.
o kdr çok üzüldüm ki, petshoptaki çalışan bana 2 kaplumbağa daha hediye etti.. çok küçükler ama umarım dirençli olurlar. artk çok üstlerine düşmicem, daha serbest bırakcam.. ısıtıcı, filitre ve uv. ışık dışında müdahale etmicem ve kabuk temizleme jeli, kabuk sertleştirici gibi şeyle kullanmayacağım.. çok mutsuzum.. ama birazcık bile olsa bana tekrar neşe veren "bulutsu & nebula" aramıza hoşgeldiniz:)
 
Geçmiş olsun

Yeni kapluşlarınız uzun ömürlü olur inşallah
 
Öncelikle başınız sağolsun. Yeni kaplumbağlarınızla uzun yıllar beraber olmanızı dilerim :)
 
Cvp: iki minik tosbikimi kaybettim:(

Plastik kapla kaplumbağa satışını yasaklasalar böyle sorunlar önlenmiş olur.
 
Cvp: iki minik tosbikimi kaybettim:(

Bence bu aldığın kaplumbağalarda ölürse alma birdaha yada başka petşhopdan al ordakiler hastalıklı olabilir
 
Cvp: iki minik tosbikimi kaybettim:(

Fazla üzerilerine düşmeyin. Kuru alan ısısını, su ısısını sabit tutun. Beslenme programlarını abartısız bir şekilde uygunca hazırlayın ve olduğu kadar kendi hallerine bırakın. Belli bir erişkinlik dönemlerine kadar akvaryumlarından dışarıya çıkarılmalarına karşıyım. Bu güneşlendirmek için bile olsa.
 
ÜZÜLÜYORUM

BENDE SALI GÜNÜ 4 AYLIK KAPLUMBAĞAM ŞARLOTU KAYBETTİM ODA YANIMDA ÇIRPINARAK ÖLDÜ GÖZLERİ AÇIK GİTTİ YAVRUMUN BİRDE YANINDA BÜYÜK KAPLUMBAĞAM KERMİT VARDI YEM YİYOR AMA VAKTİNİN ÇOĞUNU SUDA YERİNE KARADA GEÇİRİYOR AMA İNŞALLAH ALLAHIM ONU YAŞATICAK YEMİNİDE YİYOR ZATEN BU ARADA SENİN KAPLUMBAĞALARINADA ÇOK ÜZÜLDÜM ALLLAH RAHMET EYLESİN BU ARADA YİNE KAPLUMBAĞA ALACAKSAN ŞUNLARA DİKKAT ETMENİ ÖNERİRİM ÖNCELİKLE KABUĞUNUN AÇIK RENTE OLMASINA DİKKAT ET ELİNE ALIP KABUĞU YUMUŞAKMI DİYEDE DİKKAT ET CANLI VE YARAMAZ BİR KAPLUMBAĞA AL :ermm:
 
Geri
Üst