Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlgi

ZeynepS

Yeni Üye
Katılım
18 Eki 2015
Mesajlar
3
Kaplumbağamı aldığım yaklaşık 8 sene oluyor yani 9-10 yaşımdan beri benimle. O günden bu güne kadar ona hiç bir zaman ilgi gösterip ihtiyaçlarının ne olduğunu merak edip bakmadım. Ki çevremde kaplumbağalarla ilgilen kişiler olmadığı için kaplumbağaları duyguları olmayan unutkan bir hayvan olarak biliyordum. Büyüdükçe bu düşüncem değişsede arada sırada yanına gidip ona bakmaktan başka bir şekilde onunla ilgilenmedim. Bugün ise kaplumbağalar ile ilgili bir yazıya rastladıktan sonra onların diğer hayvanlar gibi olduğunu fark edip onunla ilgilenmek istedim. Soracak olduğum soruya gelirsek, sırt kabuğunu kaşıdığım zaman garip hareketler yapıyor ve hoşuna gidip gitmediğini tam olarak anlayamıyorum. Bıraktığım zaman ise üzerimde gezinip duruyor ve arka bacağını esnetip sallıyor. Bir sorunu mu var yoksa hoşuna mı gidiyor bunu bana söyleyebilir misiniz?
 
Kabuktaki plakalar büyüdükçe açılıp ayrılır. Bu süreç kaşıntılı bir hal alır. Hayvanın sallanması bu sebepledir. Akvaryuma, kaplumbağaya uygun ölçüde hayvanın altına girip kaşınabileceği mango kökü şart. Bu altına girdiğinde kaşınırken düşmeyecek ağırlıkta ama ezilip kalmayacağı kadar da ağır olmamalı.

Diğer hareket tehlike veya tedirgin olduğunda kaçmaya yönelik bir hareket.

Hayvanı sağlık kontrolü ve akvaryum temizliği hariç akvaryumdan çıkarmıyoruz. Temas sonrası ellerimizi yıkıyoruz. Hayvanlar salmonella bakterisi taşıyorlar. Öncesinde el yıkama ise hayvanın sağlığı için.
 
Cvp: İlgi

Peki dediklerinizi dikkate alacağım, bir de bugün balkonda dururken kabının içine bir kelebek düştü ve onu yedi sizce hastalık yapabilir mi?
 
Bu zaman dışarı çıkarılmamalı. Hasta olur. Cam arkasında ise cam uvb geçirmez. Kuru alan üstüne ısıtıcı lamba konulup 31-32 dereceye ayarlanmalı. Bu deveboynu veya horoz marka kıskaçlı lamba olabilir. Kullanılacak ampul eski armut tip ampullerden lambanın max kaldıracağı güce göre 40 ya da 60 W ampul olmalı. Ecolite halosoft, GE veya wiselite marka ampuller var.

Uv ampulde exo terra 100 veya 5.0 olanlardan alacaksın. Bu uva ve uvb içerir ama ısı vermez. Güneşi simüle eder. Bu ampul pahalıdır bunu mali açıdan sıkıntı olursa sona bırak. O sürede eczaneden devit damla alıp 3 aylık bir süreçte kullanabilirsin. Uvb D vitamini sentezini kendisinin yapmasını sağlar. Uva metabolizmayı hareketlendirir.

Böcekler şehirde bir şekilde kimyasallara temas ederler bu sebeple sakıncalıdır. Ama bir taneden birşey olmaz.
 
Aslında kaplumbaga bakmak bir kedi yada köpek bakmaktan daha zor ve zahmetli bir iş gibi çünkü bütün ihtiyaçları hayati önem taşıyan şeyler bunu yapiym.bunu yapmiym diye bir seçenek sunulmuyor :)
 
Geri
Üst