Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
kaplumbağlarımı fanustan kurtarmak için ufak bir akvaryuma almıştım ilk zamanlar.10lt lik bir akvaryumdu. kenarına uzun bir taş koyup kuru alan yapmıştım taşın yüksekliği 20cm civarındaydı. büyük olan kaplumbağ suya girdiğinde sadece kenarlara tutunarak yukarı cıkıp nefes alıp aşağa iniyordu. küçük olan ise zaten cok hareketli akvaryumu hemen çözdü taşta dinlenip kuru alana çıkıyordu. ben diğerine bir şey olcak diye korkarken küçük büyüğün yanına gitdi ona kafasyla vurdu çekiştirdi dikkatini cekti ona taşa nasıl tutunacağını gösterdi nerden kuru alana cıkacağını gösterdi nerde dinleneceğini gösterdi ve taştan indi. sonra diğeri aynı şeyleri yaptı. inanın hatta ona yaparken yardım etti. kuru alana çıkması için ona destek oldu kafasıyla arkadaşını itti. ve o zaman anladım ki kaplumbağlar belki cok sosyal hayvanlar değil ama zeki hayvanlar. eşimle beraber bu öğretmeyi izlemek bize büyük bir keyif verdi.
Cvp: ilginç bir gözlem (kuru alana çıkmada dayanışma)
Birbirlerini izleyerek hareket tarzı geliştirdiklerine şahit oldum. Gerek kuru alan kullanımı gerek balık kovalama konusunda. Ama bu kadar yardım etmesi ve bu olaya denk gelmeniz gerçekten çok güzel olmuş.
Cvp: ilginç bir gözlem (kuru alana çıkmada dayanışma)
benim içinde çok güzel anlardı bunu söylediğiniz cok iyi oldu çünkü benimde şüphelerim vardı ama sizde bunu onaylayınca gördüğüme inandım artık. gerçekten birbirlerini çok iyi gözlemliyorlar.
Cvp: ilginç bir gözlem (kuru alana çıkmada dayanışma)
Zeki demişsinde hiç zeki değil bence ya Bi kere zombi gibi yürüyolar 100 metre yüksekte bile olsalar yinede dümdüz yürüyüp aşşağı düşüyolar. Ben bu kadar yüksekten düşersem ölürüm diye düşünemiyolar bile Benim akrabamın kaplumbasıda 2 kere balkondan çimlerin üzerine düşmüş ama bişey olmamış yinede Zeki olsa yüksekten aşşağı bırakmazlar kendilerini Zeki hayvan istiyosan karga en zekisidir :33:
Cvp: ilginç bir gözlem (kuru alana çıkmada dayanışma)
senin bir iki yorumunda da kargalara olan bir hayranlığın olduğunu sezdim zaten ben şaka bir yana kendilerini yüksekten atmaları onların zeki olmadığını göstermez görüş acılarını düşünürsen bunu daha iyi anlarsın.yada özgürlükleri hayatlarından daha önemlidir
kendilerini güvende hisedecekleri bir yer arıyorlar o tip durumlarda. bir cok hayvanda bunu yapar zaten
Cvp: ilginç bir gözlem (kuru alana çıkmada dayanışma)
çok zeki hayvanlar değil tabiki örneğin bir köpek kadar yada senin için diyorum bunu bir karga kadar. ama her hayvana yaratıcısının verdiği belli özelikler var. ve o özelikleri görünce insan hayret ediyor. ister buna zeka diyeyim ben ister başka bişe.
Cvp: ilginç bir gözlem (kuru alana çıkmada dayanışma)
hayvanlar tehlikeyi sezince veya rahatsız olunca kaçma meyilinde oldukları için farkı anlamıyorlar doğal hayatlarında bu hareketi avcı hayvanlar karşısında da yapıyorlar. sadece o anda bulunduğu yerden güvenli bir yere kaçma çabası gösteriyorlar. anlık korku ve güvenli bir yere kaçma dürtüsünden ibaret bir davranıştır bu.
Tabi doğada hayvan kıyıda kururken korkudan suya kaçıyor ve bir yerden düşme durumu olmuyor. Yani sadece kaçıp suya dalmaya çalışıyor. Hayvan böyle programlanıp yerden yüksekte bir akvaryuma konulunca tırmandığı yerden atladığında ne olacağını düşünemiyor.
Çok zeki olmadıkları bencede doğru. Ama hayvandan hayvana farketsede birbirlerinden öğrendikleri şeyler oluyor. Yukarıda bahsedilen kuru alan kullanımları buna en büyük örnek. Baklık kovalama daha enteresan. Ben akvaryuma oscar koyduğumda bir res ve cumberland korkup kuyruklarını kıstı. Baskın erkek görüp kovalamaya başlayınca bunlarda onun yaptığını aynen uygulamaya koydu. Yani birbirlerini izliyor ve anlıyorlar.
Bu konuda daha ilginç olan bir olay var. Ben bunları akvaryumdan çıkarırken yem ile kandırıyorum. Akvaryum büyük olduğu için normal yakalanmıyorlar. Neyse bunların biri hariç hepsini yemle birbiri ardına çıkarabiliyorum ama biri eğer ilk çıkmazsa daha önce başkasını çıkarırken görürse kesinlikle akvaryumda yakalanmayacak noktaya gidip saklanıyor. En az yarım gün geçmeliki yem ile kandırabileyim. Ama diğerleri farketmiyor. Yanından kaplumbağayı alsam hemen ardından yeme geliyor.