Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ilginç ses

flora11

SKF Delisi
Bu sabah odamda otururken kurbağa benzeri bir ses duydum baktım akvaryum normal görünüyordu belki dışardan gelmiştir diye düşünüp işime döndüm 1 dk sonra tekrar aynı sesi duydum bu sefer akvaryum geldiğinden emindim uzun bir süre akvaryum gözlemledim şımarık yapay bitkinin üstünde duruyordu shrek ve fiona kuru alandaydi sonra onlar da suya indi bir daha bu sesi duymadım sizce ne olabilir ?
Bide suya indikten sonra shrek uzun süre finali kokladı sanki ilk defa görüyormuş gibi sonra fiona da shrekin arkasını koklamaya başladı buda bana birinin disi birinin erkek olduğunu düşündürdü sizce ?

Cvp: ilginç ses

Bu hareket iki erkek arasında da olabiliyor pek. Sadece cinsel manada olmuyor. Tanıma içinde uyguladıkları bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Yada bir çeşit iletişim.

Ancak ses onusu iyi değil. Biliyorsun nefes alışlarındaki sorunlar dışında bahsettiğin sesi çıkarmıyorlar.

Bugün gece yatarken kapıyı açık bırakmıştım acaba üşüttü mü birisi hareketlerde bir anormallik yok ama her ihtimale karşı isiticinin derecesini arttırayim mı ? Hangisi olduğunu da anlayamadım sesi de bir daha duymadım

Hemen ısıtıcıyı yükseltmeye gerek yok bence İpek. Önce davranışları ve kuru alanda durmalarını bir gözlemle. Yem yeme ve yüzmeyede bakarsın. Tekrarı halinde hangisinde değişiklik var tespit edersin. Belki anlık bir şey olmuştur.

ipek o koklama hareketleri cinsel gelişim başlandığından itibaren olan bir olay. küçüklerken rastlamadım bu duruma. erkek yada dişi olmaları farketmiyor emrenin dediği gibi diğer kaplumbağayı tanıma amaçlı bir olay. sese gelirsek kurbağa değilde tak tak eder gibi miydi. veya boyun çene titreşimi gibi. bir daha olursa iyi dinle.

Geri