Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlk akvaryumum :) henüz yeniyim

nachtmerie

Altın 5 Üye
henüz yeniyim daha once ne balık ne kaplumbağa besledim ilk başta çoğu kişi gibi ölüm kabında aldım fakat 3 gün sonra özellikle bu site sayesinde ve bu iş çok hoşuma gittiği için akvaryum filtre vs aldm.ilk yuvamız şmdilikkk kendimce bişeyler yapmaya çalıştım :D

şmdilik tek eksiğim kuru alan ısıtması ev kaloriferli yani ortalama bi ev 25 26 derece oluyor galıba
su sıcaklığını ayarlıyorum 25 26 derecede hep.birdee uv lamba fln bişeylerler varmış tam olrak bilmiyorum güneş ışığı gibi yararlı işte ondan yok bide :)

ayrıca 1 çöpçü 2 tanede lepistesde besliyorum bir arada hoşuma gidiyo şimdilik araları iyi kaplumbağalarda küçük oldukları için bişey yapmıyorlarr biliyorum bi gün mutlaka yicekler diceksiniz ama şimdilik bi sorun yok :)

bu arada sanyunun stik yemlerinden kullanıyorum
arada bir et veriyorum ( balık,kırmızı,tavuk ) doğrumu yapıyorum?

kuru alanda hiç uyumuyorlar genelde çiçeklerin üstünde veya tutunarak uyuyorlarr kuru alana pek çıkmıyorlar neden olabilir? ev sıcaklığıda kaloriferli yani soncta 25 26 dercee

buda benim akvaryumum..

mailto:/s/c/118mx.jpg

mailto:/s/c/118sx.jpg

mailto:/s/c/118ty.jpg

mailto:/s/c/118u7.jpg

mailto:/s/c/118ut.jpg

mailto:/s/c/118qk.jpg

Cvp: İlk akvaryumum :) henüz yeniyim

kuru alanı ayarlayarak su seviyesini yükseltin.

kuru alanın üzerine ısıtıcı lamba kurun.

resimdeki vitamine benzer şey kabuk sertleştiricisi ise onu kullanmayın, vitaminse kullanabilirsiniz.

su ısıtıcısı göremedim, muhakkak bir ısıtıcı edinin (varsa ben göremedim), su sıcaklığını 28-29 derece de sabit tutun.

kuru alanı da bir spot lamba yardımı ile 31-32 derece de sabit tutun, lambayı gce kapatıp, akvaryumun üzerini örtersiniz.

aramıza hoş geldiniz. :)

Merhaba hoş geldiniz
Evin sıcaklığı 26 olsa bile suyun sıcaklığı aynı decerecede olmaz ısıtıcı şart
Arada bir tavuk,balık eti vermenizde sorun yok
Kuru alana çıkmamasının sebebi büyük ihtimalle kuru alanın sıcak olmamasından kaynaklanıyor
Kısa zamanda balıkları ayırmaya bakın
Sanyu kötü değil ama sera ve tetra çok kaliteli yem alacağınız zaman aklınızda bulunsun..
Duyarlı davranıp akvaryuma geçtiğiniz için kutlarım.İyi forumlar :)

Arkadaşların dediğine aynen katılıyorum sormak istediğim bir şey var akvaryumunuzun ölçüleri kaç ?

Kuru alan da uyumama sebebi kuru alanın sıcaklığı olsa gerek. Burak Bey yapılacak olanları söylemiş zaten.

Forumumuz da bir çok kuru alan konusu var. Size göre hangisi daha kolay , hangisi daha hoşunuza gittiyse o konulardan yardım alarak yapabilirsiniz. Kuru alanı maksimum yüzeyde tutup su seviyesini arttırırsanız sizin için iyi olacaktır.

uv lamba uva ve uvb gibi kaplumbağalar için yararlı spektrumlar saçar, d3 vitamini sentezler, kaplumbağanızın güneş görme süresi az ise kullanmakta fayda vardır.

yem olarak size sera raffy p ve tetrafauna reptomini şiddetle tavsiye ederim, ek olarak haftada bir iki kez verebileceğiniz, raffy I, raffy mineral mineral, raffy royal gibi modelleri de öneririm.

ısıtıcı fiyatları pahalı değil 100 wattlık olanlar 10-15 TL civarı, hemen almalısınız; su, hava gibi değildir, evinizin 26 derece olsa bile su geç ısınacağından istenilen sıcaklığı elde edemeyiz.

kuru alan içinse 30-40 wattlık bir lamba iş görecektir. (enerji tasaruflu olan beyaz lambalar pek ısı yaymaz bilginiz olsun)

kaplumbağanızı günde 2 sefer kafasının hacmi kadar büyüklükteki yem ile besleyin, kaplumbağanın hareket alanını genişletmek için muhakkak su seviyesini arttırın.

ısıtıcım yok fakat derece aldım bi tane akvaryum kalorifere yakın olduğu için ısısı sürekli 26-29 derece arasında daha alta düşmüyor. ısıtıcıya gerek yok yani. termometrem var hep aynı sıcaklıkta.sadece dediğiniz gibi bi kuru alan ısıtması yapmalıyım galiba :)

nameste108 : o sera aquatan fakat kabuk sertleştiricide sürüyorum kabuklarına neden kullanmamalıyım acaba?

bu arada akvaryum 65 cam uzun luğunda 25 cm geişliğinde yükseklikte 50 ye yakndır :) tam bılmıyorum arkadaşımdan aldım

Isıtıcıyı muhakkak almalısınız.Suyun sıcaklığı sabit olmalı kaloriferle olcak iş değil

nachtmerie' Alıntı:
ısıtıcım yok fakat derece aldım bi tane akvaryum kalorifere yakın olduğu için ısısı sürekli 26-29 derece arasında daha alta düşmüyor. ısıtıcıya gerek yok yani. termometrem var hep aynı sıcaklıkta.sadece dediğiniz gibi bi kuru alan ısıtması yapmalıyım galiba :)

nameste108 : o sera aquatan fakat kabuk sertleştiricide sürüyorum kabuklarına neden kullanmamalıyım acaba?

bence muhakkak bir ısıtıcı edinin, en ufak bir soğuklukta bile kaplumbağanın akciğer enfeksiyonu olma ihtimal var ve tedavisi çok uğraştırıcı, daha geçen bir üyemizin kaplumbağası vefat etti.

yine de siz bilirsiniz.

kabuk sertleştirici suda salınım yapar ve kaplumbağanın gözüne kaçtığında enfeksiyon riski doğar, yani yarardan çok zararı vardır. bence onu direk çöpe atın (ya da aldığınız yer ile konuşun bir vitaminle vs. değiştirin)

kabuğu nasıl sertleştireceğinize gelirsek hafta da bir kez, haşlanmış yumurta akı yedirin, bol kalsiyumlu tetra reptomin marka yem kullanın, mürekkep balığı kemiği ya da gaga taşı olarak geçen kuşların gagalarını törpülediği taştan alın ve haftada bir iki kez toz haline getirip yemine dökün.

son olarak kaplumbağanız iç güdüleri gereği sürekli yemek yemek ister, ona aldırış göstermeyin günde iki kez kafasının hacmi kadar yese yeterlidir, su seviyesini de yükseltin ki yediklerini eritebilsin.

tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için teşekkürler kabuk sertleştiriciyi bundan sonra kullanmıyım ben en iyisi. ısısına dikkat ediyorum 4 5 gündür hep 25-30 arası değişiyorr ihtiyac duyarsam alıcam onuda :)

su seviyeside gayet rahat yüzebiliyorlar bikaç tane taş daha temin edince su seviyesinide biraz daha yükseltirim artık :)

Normalde su sıaklığı 24C derecenin altına düşmüyor ise ısıtıcı kullanmadan da idare edebilirsiniz. Anladığım kadarıyla gece gündüz eviniz sıcak. Ancak kaplumbağanız henüz bebek olduğu için biraz daha hassas oluyor. Yetişkin olsa bahsettiğiniz sıcaklıklar zaten sorun değil. Yine de derece ile sürekli kontrol edin. 24-25C derecin altına düştüğü an ısıtıcı edinin.

Bu arada kuru alan mutlaka şart. Kuru alanı en kısa sürede edinin. Eğer kendiniz yapamıyorsanız hazırlardan da edinebilirsiniz. Araştırma yapıp bilinçlendiğiniz için ve kaplumbağanıza en iyi şekilde bakmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.

Saygılar..

bu arada dikkatimi bir nokta çekti, resimleri hizliresim.com'dan yüklemişsiniz, resimler 3 ay sonra silinecektir, fotoğrafların yedeğini alın isterseniz, ileride eski foto.lara bakmak zevkli olacaktır :)

Bu dediğiniz nokta eski konulara bakarken de sıkıntı yaratıyor. Konuyu açıyorsunuz fotoğraflar yok. O yüzden imageshack, photobucket gibi siteler kullanılmasını tavsiye ediyorum.

Mesela ben hiç beceremem kuru alan yapmayı onun için internetten kuru alan sipariş ettim 30cm yüksekliye kadar çıkabiliyor adı penn plax.

sercan beyin bahsettiği penn plax'ı ben de kullanıyorum, yüzen bir kuru alan, yüzdüğü için büyük kapluşlara göre değil, ama şimdi rahtlıkla kullanabilirsiniz.

juenpet.com'dan alabilirsiniz.

kuru alanım var yapmakta sıkıntı cekmıyorum da pek cıkmıyorlar oda ısıtma lambasından galiba.
kuru alan lambası nası bişey alabilirim nası temin edebilirim?

mailto:/ev-dekorasyon-bahce/akvaryum-dekoru-kaplumbaga-merdiveni-kucuk-48701734#aciklama

bu kuru alan hoşuma gitti fakat yüksekliği 7 cm. benim zaten suyum 12 13 cmlerde ama altına biriki kaya parçası koyarak kullanmayı düşünüyorum yükseltip benzer renkli kayalarla doğal görünüm oluştururum artık :)

Kuru alan lambası olmadığı sürece kuru alana çıkmaları söz konusu değil. Kuru alanın 33-34 derece arasında olması gerek.

25-40watt gücünde beyaza boyalı eski tip ampül taktığınız herhangi bir masa lambası ile kuru alanı ısıtabilirsiniz.

kuru alan ısıtmasınıda halletmeye calısıcam en kısa zamanda bilgilendirmeler için teşekkürler :)

Benim ampul sarı renk veriyor.Bir sorun olur mu ?

Geri