Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlk akvaryumum :) henüz yeniyim

Cvp: İlk akvaryumum :) henüz yeniyim

Kapluşun gözlerini rahatsız eder. Beyaz ampul kullanmanızı öneririm.

Gözlerini rahatsız edebilir; ancak çok fazla sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Bu arada sarıdan kastınız eski tip telli ampüllerden beyaza boyalı olanlar da sarı ışık verir. Önemli olan burda sıcaklık oluşturması.

kuru alan için hemen bişey yaptım. 15W bi ampul aldım. becerebilmişmiyim :D

su sıcaklığım 25-28 derece arasında hep. kuru alan 30 31 derece. bikaç derece daha arttırmam gerekir mi? ona göre yüksek Wattlı bi ampul alabilirim.

sarı ışık beyaz ışık vs herhangi bir zararı varmıdır?

mailto:/s/d/127wq.jpg

mailto:/s/d/127y3.jpg

Verdiğiniz su ve kuru alan sıcaklıkları şu an normal gözüküyor. Eğer lambanıza bir armatür takarsanız hem ışık hem ısı boşa yukarı dağılmayacak, yansıma ile daha verimli kullanılacaktır. :)

an itibariylee kaplumbağam kuru alana çıktıı valla :D 5 dakikadır falan duruyorr normalde hiç çıkmazdı :)

Isı ve ydınlık olduğu için çıkmaması için herhangi bir neden yok. Dediğim gibi eğer ampül için bir kafa takarsanız sıcaklık daha da yükselecektir. Gün içinde duruma göre ara ara çıkıp güneşleneceklerdir.

valla kapluşları keyfi yerinde gördükçee benmde keyfim yerime geliyo :) bilgilendirmeler için sağolun şmdilik herşey yolunda

Geri