Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlk akvaryumum ve önerileriniz :)

Kamil26

Yeni Üye
Katılım
20 Mar 2018
Mesajlar
3
Merhaba arkadaşlar.

İlk defa su kaplumbağası sahibi oldum. Biraz araştırma yaptıktan sonra şu akvaryumu kurdum. Kuru alanını solventsiz slikon ile kendim yaptım. Gece ve gündüz için kullandığım ampullerinde fotoğrafını paylaşıyorum. Biliyorum epey ufak oldu fakat bir süre idare edeceğini düşünüyorum. Sonrasında daha iyi bir şeyler yapacağım. Önerileriniz benim için çok kıymetlidir. Şimdiden teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    926.3 KB · Görüntüleme: 313
  • Adsız1.jpg
    Adsız1.jpg
    1,001.6 KB · Görüntüleme: 336
  • IMG_1319.JPG
    IMG_1319.JPG
    936.9 KB · Görüntüleme: 180
  • IMG_1320.JPG
    IMG_1320.JPG
    704.2 KB · Görüntüleme: 156
Foruma hoş geldin. Başlangıç olarak yaşayacağı ortamı yapmışsın gerekli olan ekipmanda mevcut. Şu aşamada akvaryum yeterli ama en geç temmuza akvaryumu yenilemen şart. 60-80 litre gibi bir akvaryum hayvanın büyümesine bağlı 1-2 sene arası götürür. Sonrasında ömürlüğe geçersin. Yada imkan var ise tek kalemde halledip kurtarabilirsin. Bu haliyle masraflı olacaktır. Ama uzun vadede hesaplıya gelir.

Yapacaklarına gelirsek önce filtrenin şelale borusunun ucundaki tapayı çıkar su oradan çıksın. Boruyu uzun cama çevir sirkülasyon dairesel olsun. Yalnız şiddetine yani debiye bak hayvanı savuruyorsa tapayı tekrar takarsın ama ön cam ile hizalı dursun boru.

Kuru alandaki taşların üstüne şimdilik halı kaydırmaz koyabilirsin. Daha kabuğu kıkırdak düzeyinde yumuşak olduğu için taştan soğuk gelebilir.

Bir tane cam iç derece al sera yada jbl marka. Isıtıcı her zaman doğru neticeyi vermez. Kalibrasyon hatalı veya su hacmine göre farklı güçte olması suyun istenilen ısı değerinden farklı çıkmasına neden olur. Net ısıyı derece verir. Derece ısıtıcıdan uzak ön köşede olacak ama akvaryum küçük ön köşede bir yere tamamen su içinde kalacak şekilde konumlandır.

Ayrıca ısıtıcı lamba ayarını da derece ile yaparız. Dereceyi hayvanı ikame olarak içi boş kibrit kutusu yada o ayarda birşeye yatırıp yarım saat sonra bakarız. 32 derece olduğu nokta uygun mesafeyi verir. Su ise 28 derece olacak. Akvaryum doğrudan güneşi görmesin. Lamba için zamanlayıcı al. Koçtaşta beyaz renk ufak ve mekanik olanlardan. Aydınlatma bölümü öne çıkan konuları incelersin.

Ampul uygun gece lambası ise sadece loş ışık verir ama ısıtma anlamında bir faydası olmaz. Hayvan geceleri kuru alanda uyuyor ise üşüyebilir. Sadece kuru alanda uyuyan ve hastalığa halsizliğe bağlı duran hayvanlar için bu mavi veya kırmızı olur 40 W ampul kullanırız. Hayvan gece çıkmıyor ise gerek yok. Isıtıcı günde 12 saat yanar. Diğerini de eğer zifiri karanlıksa kullanırsın sokak lambası ışığı loş olarak geliyorsa yakmana gerek yok.

Gece hayvanın su içinde burun dışarıda uyuyacağı bir tünek suda durduğundan dolayı üşümesini önler bu vantuzla yüzey hizasına tutturulmuş bir oklava ayarı birşey yada ipek yapraklı yüzeye uzanan bitki olabilir. Tutunarak uyur yada yorulduğunda dinlenir.

Yem olarak sera raffy P ve raffy I 6 cm kabuk boyuna kadar yeterli. Sabah birini akşam diğerini verirsin. 8 cm kabuk boyuna kadar günde 2 öğün toplam kafa hacmi kadar vereceksin. Ayarlayamazsan bir fazla verirsin.

Tabandaki kırmızı nedir ?

Su ısıtıcı tam batan model mi değil ise üstten su alabilir. Kutusundaki resimlere bak konumlandırma nasıl. Kutuda “completely submersible” ya da “totally submersible” yazıyorsa tam batar.
 
Cvp: İlk akvaryumum ve önerileriniz :)

Hoşbulduk, teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi sirkülasyonu sağlamak için filte olduğu konumdayken şelale aparatını çıkarttım, direk karşıya veriyor. Aslında biraz savuruyor önüne gelince  ama filtreyi dibe oturttum, su yüzeyinin biraz altında bi akıntı oldu. Bence çok abartı savurmuyor, derelerde akıntılı doğal bir atmosfer gibi oldu bence ::) zaten 24 saat çalıştırmıyorum yemlerken de kapatıyorum.

Taşlar lambadan dolayı ısınıyor, dediğiniz halı kaydırmaz geceleri için mi?

Isı derecesi için ısıtıcıya güveniyordum fakat birtane su içinde ısı ölçer edineceğim.

Kuru alan ısısını derece ile yapmıştım 32 civarında, derecem kırıldı onuda tekrar satın alıp kbrit kutusuyla birdaha ayarlayacağım.

Gece lambası olarak kullandığımın ısı açısından pek bi faydası olmadığını fark ettim, artık geceleri yakmıyorum. Pek dikkat etmedim ama sanırım benimki suyun içinde uyuyor, rampanın üzerinde. Ona dikkat edeceğim.

Suyun içinde rampada tutunarak uyuması olmaz mı diyor sunuz? Tünek olayını anlamadım. Bitki canlı bitki mi? Örnek verebilir misiniz?

Yem olarak şuan Ahm marka stick bir yem var pek sevmiyo bu yemi, markasız grammarus var, birde yine markasız balık balıklarada atılan ismini bilmediği stick gibi ama daha tombul olanlardan var. Bunlarla birlikte minik minik kavurma eti atıyorum çok seviyor. Yem olayını bundan sonra bilindik markaların kapalı yemler alarak çeşitlendireceğim.

Akvaryumun tabanı kendinden kırmızı, arkadaşımdan alırken oöyledi bilerek yapmadım :)

Isıtıcı tamamen suya girenlerden.

Yorumunuz ve önerileriniz çok teşekkür ederim. Sağolun :)
 
Filtre 24 saat çalışmalı kapadığında pislikleri suya döker. O şelale borunun ucundaki tapa çıkıyorsa boruyu filtreye takıp kullan bu şekilde filtre civarında sirkülasyon olmaz. Hayvan üstüne çıkıp gövde suda burun dışarıda uyuyarak üşümez. Boruya tutunup dinlenir.

Halı kaydırmazı sürekli kullanabilirsin. Sadece suya değmesin suyu çekiyor. Biraz daha büyüdüğünde kaldırırsın ısırıp koparıyorlar.

Kibrit kutusu şu açıdan önemli hayvan ampule doğru kafayı kaldırır bu da daha fazla ısı almasına neden olur. Yavrularda algı zayıftır. Kafa ısındı mı uyuşur güneş çarpması etkisine girerler. Büyükler öyle değildir. Bunaldığında ya kafayı kabuğa sokar yada yer değiştirir.

Rampada başka yer bulamadığı için uyuyordur. Gövde su içinde olduğu sürece sorun olmaz. Filtre üstü, yüzeye paralel tünek yada yüzeye yakın ipek yapraklı bitki üstüne tutunup uyurlar. Tünekten kasıt vantuzla cama tutturulmuş oklava yada o tarz çubuk olur. İpek yapraklı dediğimiz yaprakları bez gibi örgülü yapay bitki. Plastikler salınım yaptığı için bunu tercih ediyoruz. Dalları içinde tel vardır.

Ahm pek makbul yem değil. Gammarus ve diğer dediğin yemler açık ise sakıncalı. Bu bayat da olabilir parazit yumurtası da taşıyabilir. Sera Raffy P ve raffy I al.

Kavurma verme bu yemden uzaklaştırır ve yoğun yağ ve tuz içerir. Tatlı, tuzlu, baharatlı, yağlı, kokulu bitkiler, süt ürünleri, işlenmiş etler gibi katkılı ürünler vermiyoruz.

Sadece hastalığa bağlı veya başka bir sebepten gün aşırı iştahsızlık olduğunda yağsız kıymadan ağzına sığacağı oranda parçaları cezvede kaynayan suya atıp bir dakika kadar sonra çıkarıp soğutarak veririz.

Haşlanmış yumurta akı ve haşlanmış tatlı su balığı verilebilir. Yalnız alabalık 15 günde birden az olmamalı. Vücuttaki kalsiyumu azaltır, kabuğu yumuşatır. Dondurulmuş karidesten uygun oranda cezveye konup buzu çözülene kadar el yakmayan sıcak suda yıkanıp tuzu çıkarılır. Sonra temiz suda 15 dakika kadar kaynatılıp soğutularak verilir. Tabi bunlar hayvan belli bir boya gelince verilebilir. . Küçük hayvan için uğraşmaya değmez. Yemleri yeterlidir.
 
Cvp: İlk akvaryumum ve önerileriniz :)

Boruyu takayım o zaman, en yakın zamanda ipek yapraklı bitki de alayım. Diğer söylediklerinizde kulağımda olacak. İlginiz için çok teşekkür ederim Cem bey. Forumu çok sevdim sayenizde daha mutlu olacak minik dostum.
 
Geri
Üst