Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlk Akvaryumum.

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar. Daha 1 hafta önce 2 tane yavru kapluş edindim.Akvaryumu sizlere göstermek istedim.Çok eksiği var akvaryumumun.2 hafta sonra 80 CM uzunluğunda bir akvaryum alıcam.Dekarasyonunu da o zaman yapıcam. Şimdilik idare eder heralde bu beni...

NOT!:İçeride ustalar olduğu için akvaryum mutfaktadır.O yüzden kuru alan ısıtıcısını getirmedim.UVB lazmbası kullanmıyorum.Yarın D3 Vitamin takviyesine başlıycam.Kapluşlarımdan 1 tanesi akciğer enfeksiyonu geçiriyor. Onun için de antibiyotik tedavisine başladım. Gerçi iyileşmedi hala :'(.

Neyse uzatmadan resimlere geçelim :)

Biliyorum taşlar zararlı.Fakat akvaryum aldığımda değiştiricem taşları.Kum alıcam.

mailto:/img515/123/21012012026.jpg
21012012027.jpg

Maalesef kuru alanda ki kapluşum(Bobby) AKCİĞER ENFEKSİYONU GEÇİRİYOR :(
mailto:/img198/9998/21012012028.jpg
Buda SAM
mailto:/img716/5056/21012012029.jpg
mailto:/img692/4409/21012012030.jpg
mailto:/img197/8572/21012012031.jpg
Hasta kapluşum BOBBY :(
mailto:/img840/456/21012012032.jpg
Sam :)
mailto:/img14/6396/21012012035.jpg​

Biliyorum akvaryumum çok BERBAT!Belki de onlara eziyet çekiriyorum :'( Ama 2 hafta sonra çok güzel bir akvaryum hazırlıycam kapluşlarıma..

Cvp: İlk Akvaryumum.

Ben acemiyim, kaplumbaga alali 1 hafta oldu ama hic degilse basit bir ampul taksaydin bence iyi olurdu diye dusunuyorum. Dilerim en kisa zamanda iyilesir kaplusun :(

Yok ampul var şimdilik bu gecelik orada kalıcaklar.

Çok güzel akvaryum alper bey.
Beğendim ilerde genişletmek zorunda kalacaksınız ben yarın eminönüne gidip
bir başka akvaryum alacağım. sizede öneririm çok güzel kare akvaryumlar var

Teşekkürler Emre.
Ben İzmirliyim. :)
2 hafta sonra 80 yada 90 CM Bir akvaryum yaptırıcam. O zaman dekorunu yapabilicem. Dekor yapamıyorum küçük olduğu için akvaryumum :) O zaman çok güzel olucak.

Bosuna endiselenmisim :) Valla ben de 1 hafta oncesine kadar hic kaplumbaga beslememistim ve etraftakilerden gordugum kadarcik bilgimle o ufacik fanuslarda beslenir saniyordum bu minikler. Hatta cahilligin bu kadari olmaz diyeceksiniz belki ama ben bu cinsleri pek fazla buyumuyor saniyordum. Ama gecen hafta kaplumbagayi alipta esimin de asiri merakiyla internet sitelerini gezmeye basladigimiz zaman gerceklerin boyle olmadigini gorduk ve hemen ertesi gun gidip akvaryum, isitici, filtre, uvb lamba, isitici lamba ve kuru alan gibi eksikleri hemen tamamladik. Sonucta bir canli bu da. Benim yuzumden hickimsenin hayatini kaybetmesini istemem. Simdi akvaryumun basindan ayrilamiyoruz kaplusumuza birsey olmasin diye :)

:) Haklısınız İlyas Bey.
2 hafta idare eder en azından kapluşları :) Yeni akvaryumumu büyük olacağından çok çok daha güzel bir dekor yapabilicem :) Kuru alanım nasıl ayrıca ? Daha bitmedi tam olarak..

Kuru alaninin akvaryumda yer isgal etmemesi acisindan cok iyi, kaplumbagan icin yuzme alanini kisitlamiyor :) Ben de boyle birseyler yapayim diye dusundum once ama bizim merakli chepa henuz cok kucuk oldugu icin yuzme alaninda pek bir sorun yok, simdilik biraz da goze hitap etsin istedim :)

Zaten yeni akvaryum aldığım da hazır alıcam kuru alanı :)

Rusya`da biraz zor istediginiz gibi seyler bulmak. Heleki ozel yaptirmak daha da zor :( Bu yuzden cok uzuluyorum simdi Turkiye`de olmayip, kafama gore super bir akvaryum yaptiramadigima :(

Alper Bey hasta ve gözleri kapalı kaplumbağanız için lütfen en yakın zamanda sürüngenlerden anlayan bir veteriner ya da İzmir'de oturduğunuzu varsayarak üniversitenin veterinerlik fakültesine götürmenizi öneriyorum.

Akvaryumunuz için hayırlı olsun.

Güzel birşey çıkar ortaya inşallah :) Kuru alanım idare eder mi sizce?
CD kapağından yaptım.CD Kapağını iki tane vantuz ile tutturdum. Üstüne halı kaydırmaz koydum.Çok rahat çıkıyorlar üstüne.

Emin Bey ilk 1 hafta ilaç tedavisi edip sonra götürsem olur mu?
Akciğer enfeksiyonu için olan ilaçlardan kullansam da sonra götürsem ?
Yada yarın hemen götüreyim mi ?

İmkanınız varsa hemen götürün bence... Benim imkanım yok götürmeye, bu yüzden çok uğraşıyorum bu hastalıkla :(

Veterine için ücretler hakkında bilgi verir misiniz? Ne kadar öderim?
Ayrıca fakülte de bedavaya mı bakıyorlar?

Emin Bey 2 hafta sonra 80 CM'lik alıcam bu geçici bir akvaryum.Çok küçük ayrıca.

Eğer veterinerlik fakültesine giderseniz ya ücret almazlar ya da 8-10TL gibi hastane ücreti alınır en fazla. Ve bu konuda daha iyisini bulamazsınız okullar da tatilde bence götürün karınız olur zararınız olmaz.

Ona bir internetten bakın, ben bilmiyorum. Veterinerlik Fakültesinin sayfasında bulursunuz.

Maalesef, çok çok çok uzak :'(. Kendim bir şeyler denesem? Ne yapmamı önerirsiniz?Yardımcı olur musunuz lütfen?
Hangi ilacı nasıl kullanıyım ?

mailto:/forum/Konu-akciger-enfeksiyonu-respiratory-infection.html

mailto:/forum/Konu-zeytin-sanirim-akciger-enfeksiyonu-oldu.html

ikinci konuda tedavi anlatılıyor

Geri