Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlk Akvaryumum.

Cvp: İlk Akvaryumum.

ikisi de aynı şeylerden bahsediyor. 1. link hastalığı anlatıyor. ikincisi tedavi eden bir arkadaşın yazdıklarını

Teşekkürler tetradox kullanmaya karar verdim.Akvaryumun içine ayrı bir kap koysam ısıtıcıyı 33 derece yapsam ve hasta kapluşumu içine koysam diğer kaplumbağa zarar görür mü 33 derece de?

Tedavi süresince ayırmanız daha doğru olacaktır. Sağlıklı kaplumbağa ılık su takviyesi ile sıcaklığı sabitleyebilirsiniz ya da yarım litrelik şişeye sıcak su koyarak akvaryuma.. ama tedavi olacak kaplumbağa 33 derecede bir kapta olsa daha faydalı

Nasıl bir kapa koyabilirim ısıtıcının da sığabiliceği ?

Zaten günde 4 saat akvaryumdan ayırıcam dimi ?
4 saat boyunca ılık su takviyesi yaparım diğer kapluşuma.2 haftadır böyle neredeyse kurtulur mu sizce?
Bir de gözleri kapalı teramycin kullanayım mı ?

Teramisin iyi olacaktır. Kurtulabilir de kurtulmayabilir de birşey söylemek pek doğru değil.

Isıtıcıyı örtecek kadar bir su ile tedaviyi 4-8 saat tutarak yapabilirsiniz. Ama sıcaklık çok önemli o yüzden ısıtıcıyı kullanın derim. Ya da 10 liraya ucuz ısıtıcalardan bir tane alın geçici bir süre.

Isıtıcım var 150 Watt'lık. Diğer akvaryumdaki kapluşa sıcak su takviyesi yaparım o zaman. Hasta kapluşumu ve ısıtıcımı çıkarıp küçük bir kaba koyup 33 derecelik su içine tetradox'u kırıp sonra 4 saat kapluşumu içine koyucam dimi? Birde kapluşun suyu içmesi gerekiyormuş.Daha yemek yemiyor.Suyu nasıl içiricem?Yoksa kendiliğinden içer mi ?

Güncel!

Kendiliğinden içecektir Alper bey. Diğer akvaryumdaki kaplumbağaya sıcak su takviyesine katılmıyorum. Onada bir ısıtıcı almanız en fazla 10 TL olucaktır.
Diğer sorularınızın cevabını Emin Bey vermiş zaten.

Benim sizden en önemli ricam o renkli taşları kaldırmanız.
Zaten bir kaplumbağanız hasta ve gözleri kötü durumda. O renkli taşlar gözlerini daha kötüye götürecektir. Renkli taşlar suya salınım yapacağından, sağlıklı kaplumbağanızında gözlerinin enfeksyon kapma ihtimali olucaktır.

Ecem Hanım, o taşlar ve akvaryum geçici zaten 2 hafta sonra tamamen değiştiricem.

2 hafta beklemek yerine taşları bugün akvaryumdan çıkarmanız 10 dakikanızı almaz Alper bey bence ihmal etmeyin :)

Bugün eczaneden hastalık için tetradox,teramycin(göz için olanı),ve d3 vitamini alıcam başka ne alınabilir ?
Birde diğer akvaryumun içine küçük bir kap koyup içine hastalıklı kapluşumu koysam,sonra da ısıtıcıyı 33 dereceye yükseltsem sağlıklı kapluşuma bir zararı olur mu 33 derecenin?

Alıcaklarınız şuanda yeterlidir Alper bey en önemlileri teramycin ve tetradox zaten :) Tetradox bulamazsanız monodox da alabilirsiniz.
Sağlıklı kaplumbağanıza 33 derece çok fazla gelecektir. Bunun yerine 10 tl daha verip ikinci bir ısıtıcı alsanız olmaz mı ?

Isıtıcı var bir tane ama çok etki etmesede ısıtıyor. Akvaryumdaki suyun sıcaklığını 26-27 derecede sabit tutabilirim.
Resmini sizde gördünüz.Çok ilerlemiş mi sizce hastalık? Belki de ben almadan önce hastaydı.Gözleri hep kapalı suya ben iktirmeden girmiyor.Kuru alanda hareketsiz.Ağzını çok sık açıp kapıyor.Ama hapşırma ve öksürme yok.
Bir de tetrodox'u 1 lt su içine 1 kapsül kırıp ( 33 Derecede) sonra 3-4 saat kapluşumu içinde mi bırakıcam ?
Ya içmezse suyu?

26-27 derecede sabit tutabilirseniz ne mutlu size. Ama ısrarla ikinci bir ısıtıcı almak istememenizin sebebini anlayamadım.
Malesef belirtilere göre çok fazla ilerlemiş hastalık. Hapşırma ve öksürme son aşamasıdır zaten hastalığın. O belirtilerde başlamadan önce müdahele etmeniz gerekiyor.
Evet içine bırakacaksınız. Kuru alanı olmayan bir yerde tedaviyi yaparsanız eninde sonunda içecektir suyu.

Hayır 2. bir ısıtıcı var ama düşük bir ısıtıcı.Akvaryum için onu kullansam yeter heralde.En azından o ısıtıcıyla en az 25 derece olur.50 watt'tı galiba diğer ısıtıcım.Biraz idare edicez artık :) Günde 1 kere 4 saat mı yoksa günde 2 kere filan mı ?

Birde iyileşme şansı nedir ?

50 w o akvaryuma yeterde artar bile. Eğer 28 dereceye ayarladığınızda 26 derece gösteriyorsa termometre sizde 30 dereye ayarlarsınız ve 28 derece gösterir.

Günde 1 kere 4 saat yetecektir. Tedaviye yanıt vermezse arttırılabilir.
İyi tedavi ederseniz mutlaka iyileşecektir :)

Teşekkür ederim :) Şuan çok güçsüz olduğu için gün de 1 kere uyguluycam.Eğer herhangi bir iyileşme göstermezse 3-4 günün sonun da günde 2 kereye çıkartıcam.
Yardımlarınız için teşekkür ederim :)

3-4 gün değil 1 haftada hatta daha bile geç belli olabilir işe yarayıp yaramadığı :)
Gelişmeleri aktarırsanız forumda bu konuda tartışılıp arttırılabilir :)
Rica ederim umarım en kısa zamanda iyileşir.

Teşekkür ederim. Gün gün yazıcam buraya :) Suya bırakıyorum kapluşu çok çok ağır hareketlerle gözleri kapalı bir şekilde yine kuru alana çıkıyor :(
İnşallah iyileşir..

Bir de kaba 1 lt su koyup 1 tane tetrodox kırıcam ya, su seviyesi ne olmalıdır?

Geri