Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İlk düşen kabuk

Kacaktospik

Altın 5 Üye
Kaçağın boyu 5 cm, bugün 1 saat kuru alanda kaldıktan sonra kabuğundan 1 parça baya havalanmıştı ben de tırnağımla kolayca alındığını farkedince aldım. Doğru yapmış mıyım?
mailto:/pXkY0r.jpg

Yeriyle açılmışsa çıkarılabilir ama ufak bir parça açılmış ise yavru hayvanlarda kabuk yumuşak ve ince olduğu için çekip alma riskli olur bu pigmentli ana kemiği ayırıp kanatabilir. Yetişkinlerde kemik sert ve kalındır. Çok sıkı durmuyorsa yavru hayvanlara nazaran söküp alınabilir ama zorlamadan yoksa yine kanama durumu oluşabilir. Bunun için ağzı düz cımbız ile arası açılmış plakaya tek kanadı sokulup yavaşça ilerleterek attırılması sağlanır. Asılıp zorlanmamalı.

Yok bir sorun yok. Plaka açılmış demişsin. Benim kastettiğim bir kısmı açılmış diğer tarafı sağlam biçimde yapışık ise çekildiğinde ayrılmayıp pigmentli yani desenli tabakayı yüzüp alması. Kemik doku ortaya çıkar kanayabilir. Böyle durumda doku kendini onarıp eski haline dönebilir belki biraz iz kalabilir. Bunun düzelmesi bir ay kadar bir zaman alır. Bu dokunun hasarına bağlı uzayabilir.

Kabuktaki bu tip yüzeysel hasarlarda baticon kullanmıyoruz ama suyu temiz tutuyoruz.

İçten kabarcıklanma var. Bir süre geçsin kendi atar. Ufakları yiyebilir. Bu kalsiyum içerdiği için faydalıdır. Kalan kum üzerine düşer.

Kendileri atıyor. Biraz daha büyüsün kökü koy. Twerk yapmaya başlar. Onu izlemek zevkli oluyor. Sağa sola kıvırtıyor.

O zaman geldiğinde kökle alakalı bilgiler de alacağım sizden inşallah. Daha önceleri bir kök almıştım ama dümdüz bir şeydi, ufakça, daha sonra uygun olmayacağını ve daha ufak olduğunu öğrenince bir kenara koymuştum.

Ömürleri boyunca 2 ya da 3 kök kullanıyoruz. Alacağımız hayvanın büyüklüğüne bağlı olarak altına kaldırıp rahat girebileceği ebat ve şekilde ve kaşınırken hafif kalıp üstünden düşmeyecek ya da altında kalıp boğulacak kadar ağır olmamalı. 7 cm kabuk boyu itibariyle kullanmaya başlanır.

Geri