Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ILK KAPLUMBAGAM NE GEREKLI

Rafael97

Yeni Üye
Bir ay once yavru bir kaplumbağa aldim. Yaklasik 5 cm kabuk boyu var. Aldigimda gozler enfeksiyonluydu bakimsizliktan kapaliydi ve gozlerinin ici bembeyazdi Gentagut ilac tedavi uyguladim cok sukur duzeldi. Yesil yemlerden yemiyor bir aydir ac hic yemedi bende gammarus aldum iki gundur yiyo. Ekipmanim suan icin plastik kap gunluk su değişimi yapiyoruz kaloriferin ustunde ilik genel olarak uc dort gune kadar tum ekipmani alacam. Akvaryumu kendim yaptiricam kara alan vs buyuk birsey yapcam. Ancak benim kaplumbagaya kabuk sertlesmesi icin ve salmonella uretmemesi icin hangi vitamin ve ilaclari vermeliyim. Istici filtre Uva uvb lamba alacam hangilerini almaliyim. Zaruri ihtiyaclari neler size zahmet soylerseniz sevinirim. Birde kaplumbaganin sahibine karsi sevgi ve algisi varmi? yanina disi almak icin erkenmi kendisi erkek cevaplarsaniz sevinirim simdiden tesekkurler

Foruma hoşgeldiniz.

Salmonella hayvan için hastalık değil. Onun bağırsak florası için gerekli bakteri. Sadece bize uyumlu değil.

Kabuk sertleştirici yada jeli almayın bunlar bir nevi cila. Kabuğu havasız bırakıp deforme ediyor. Şu aşamada kabuğa dair birşey yapmıyoruz. Kabuk gelişim sürecinde esnek yapıda olmalı. Sadece ön kısım arka taraf kadar yumuşak ve incelme görülürse, göz çukurları iyice ortaya çıkarsa kemik erimesinden söz edebiliriz. Yemlerinden aldığı D vitamini gerekli ihtiyacını karşılar.

Hayvana bir defalığına tropical axolotl yem alın bu ufak yapıda yüksek proteinli yemdir.

6 cm kabuk boyu sonrası ek yemler alacaksınız.

Sabah stick akşam gammarusu verin. Öğün başı kafa hacminin yarısı kadar. Gammarusun içi boş olduğu için ondan bir iki fazla verebilirsiniz.

Su değişimi kap ile emsal sıcaklıkta olacak. 5 litrelik petşişeye su doldurup oda sıcaklığında dinlendirin. Kapağı aralık dursun havalansın. İçindeki klor uçsun.

Uv ampule acele yok 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyu civarı belli oluyor.

Akvaryumu ne kadar büyük yaparsanız o kadar uzun süre gider. Su ısıtıcı ve filtre ona uygun alınacak.

Kuru alan örnekleri burada mevcut.

Lamba konusunda burada bilgi verdim.

Hosbuldum su kaplumbagasi icin en faydali forum butun bilgiler burda mevcut sayenizde cok teşekkür ettim verdiniz bilgiler icin iyi aksamlar

Geri