Arkadaşlar foruma yeni üye oldum ve kaplumbağa konusunda da tecrübem sadece 2 günlük.Hikayemi kısaca anlatırsam.Çalıştığım yerin hemen yanında yağmur sularının birikmesinden oluşan bir su kanalı var.Burada iki adet yavru kaplumbağa buldum (çok daha büyükleri de vardı ancak cazip gelmediler)Bu iki kaplumbağayı hem kendime bir meşgale edinmek hemde oğlumun hayvanlara olan ilgisini ve sevgisini artırmak için sahiplenmek istiyorum.Sorum şu ki dediğim gibi olayın çok başındayım.Bu arkadaşların doğal yaşamları bulanık bir su bol miktarda sazlık ve yosundan ibaret ayrıca yaşadıkları alanı kendi ırkları haricinde bol miktarda kurbağa ve yılanla paylaşıyorlar.Neden bu kadar detaya girdiğimi merak ediyorsanız.Forumda konuların tamamı olmasa da genel bir kısmını okudum ve anlatılanların benim kaplumbağaların doğal yaşamıyla ilgisi olmadığını gördüm ve tedirgin oldum.Ben bu hayvanları oradan almakla hatamı ettim diye düşündüm.İlk aşama olarak 70 cm boyunda bir akvaryum ve petshop ta ki abinin tavsiyesi ile bir iç motor aldım bir miktarda tetra marka yem.Forumda kuru alana bayağı bir talep gösterilmiş çeşitli projeler var ancak ben geçici olarak akvaryumun içine ne koyduysam bizim arkadaşlar üzerine çıkmadılar.Elimle kendim koysam da hiç durmadan suya atlıyor ve zamanın çoğunu su da geçiriyorlar.Acaba bu durum bulundukları doğal ortamdan dolayı iç güdüsel olarak kendilerini su da daha güvende hissettikleri için olabilir mi diye düşündüm.Bir diğer husus bir kaplumbağa diğerinden biraz daha büyük ve büyük olan attığım yemlerin hepsini yiyor küçük olan arada bir yemleri yoklasa da hiç yediğine şahit olmadım.Ama bahçede yakaladığım börtü böceği hiç pas geçmiyor.Sizce yeme alışmak için zamana mı ihtiyacı var yoksa yemi mi beğenmedi.
Son olarak sizlerden ricam akvaryumumun hem onların sağlıklı ve keyifli yaşaması için hemde beni görsel olarak tatmin edecek fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.Aklımda zemini kum ile doldurum canlı bitkiler bakmak var.Bu konuda hangi tip kum ne tür bitkiler bakmam gerektiğini yazarsanız sevinirim.
Son olarak sizlerden ricam akvaryumumun hem onların sağlıklı ve keyifli yaşaması için hemde beni görsel olarak tatmin edecek fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.Aklımda zemini kum ile doldurum canlı bitkiler bakmak var.Bu konuda hangi tip kum ne tür bitkiler bakmam gerektiğini yazarsanız sevinirim.