Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

infrared

turtlle

Yeni Üye
Daha önce bu ürün vardı elimde. mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=8034
Akvaryumda exoterra kuru alan vardı suya batırılmış şekilde.Önceden batırıldığı için ısıtıcı lambaya gerek yok diyordum.Bugün bunu spot olarak taktım.Zararlı mıdır?Kuru alana hiç çıkmıyor.Günde ne kadar ne zaman açık olmalı.Bir de lamba çok sıcak çok ısınmış yakalı 10 dakika falan oldu.Bir şey ters gider mi?

Cvp: infrared

Ampul hakkında bişe bilmiyorum ama normal lambalar günde 10 12 saat arası

infrared ampuller kaplumbağalara uygun bir ampul değildir. bütün ampuller içinde ısıyı en fazla yayan ampuldür. bu biraz çöl tarzıdır. mesafeyi bayağı bir artırarak kullanabilirsin. yani kuru alan ısısı 30-31 derece olacak şekilde. bende bunun 100 wattlık olanından var ben bunu bir yerim tutulduğunda veya ağrıdığında tutup iyileşmesi için kullanıyorum. zaten o iş için satılıyordu aldım. lambası ile komple. değiştirirsen, bu ampulü dediğim amaçla kullanabilirsin.

Teşekkürler.Kullanayım mı yani?Şu an uzak mesafede ama çok sıcak ve fazla harcar mı?Ne kadar yakmalı?Ve ne zaman yakmamın tavsiye ediyorsunuz günde?

aşırı sıcak infrared olmasından aslında olanağın varsa uva ampul iyi olur. ısı ayarını 30-31 olacak gibi ayarlarsan 6 ila 10 saat arası olabilir. o ayarı iyi yapmalısın yoksa hayvanı pişirirsin. üstündeki watt kadar elektrik harcar. gündüz yakabilirsin sürekli üstünde durmazlar zaten.

Günde 10-12 saat gündüz sabit yakmalısınız. Örneğin 07:00-19:00 yada 08:00-18:00 saatleri arası gibi. Ancak mesafe iyi ayarlanmalı. Yaklaşık 20-25 cm mesafeden 50 w için uygun ısı sağlanabilir. Tabi kuru alan ısısı lambaya bağlı olmakla birlikte oda sıcaklığına göre de değişir. Bu sebeple cam derece ile o bölge ölçülmeli.

Isı değeri 31-33 deresi arasında uygundur. Su 26 derece ise kuru alan 31 derece, su 28 derece ise kuru alan 33 derece olarak ayarlanabilr.

12 saat yakıyom günde ama sen biraz uzak tut kuru alandan

Kaplumbağalar kızılötesi (infrared) ışınlara ihtiyaç duymaz onlar için önemli olan morötesi (ultraviyole) ışınlarıdır. Bu ampulu sadece kuru alana ısı sağlama amacıyla kullanabilirsin, başka fonksiyonu yok. O yüzden ampul alırken önce teknik özelliklerini okuyup uv-a ve uv-b ışıması yapıp yapmadığını kontrol etmen gerek. Hem ısı ve ışık verip hemde uv-a ışıması yapan ampulleri tercih etmelisin. Örneğin mailto:/urun_detay.aspx?kat=152&urn=13209 bunu tercih edebilirsin

emre bu ampul öyle dehşet bir ısı yayıyorki 25 cm bile kısa kalır. bunun yanında neodymler el sürülecek sıcaklıkta desem gerisini sen anla.

Ben kırmızı bir ampul kullanmıştım ama infrared değildi sanırım. Doğrudur Cem. Her ihtimalde sıcaklık derece ile ölçülmeli.

Turtle bankın üzerine çıkmıyor acaba zamanla çıkar mı?

Çıkar ama odada kimse olmazsa daha rahat uyum sağlar. Aksi halde zor uyum sağlarlar.

Geri