Venüs
Bronz 3 Üye
Kaplumbağlarım pandemi sürecinden beri arkadaşımda ve yeni onlara kavuştum. Şuan akvaryumlarını tuzlu suda bekletiyorum. Diğer yandan ise ekipmanlarını hazırlıyorum. Elektrik-Aydınlatma'dan fotoğrafını koyduğum ısı lambasını aldım. Gözüme büyük geldi ama oradaki kişi daha önce kendisinin de kullandığını söyledi. Dün deneme amaçlı takmak istedim. Odanın lambası kapalıyken de açıkken de açtım. Ancak 5-10 dakika durmadan kapalı olmasına rağmen gözlerimizde ağrıya sebep oldu. Büyüklüğünü klasik masa lambasına taktığımdaki duruşundan anlayabilirsiniz. En küçüğü olarak bunu buldum. Bu ışık kaplumbağlarım için uygun mudur, onlara zarar verir mi? Fazla gelir mi? Gelmezse eğer kaç cm yüksekte tutmalıyız? Kaplumbağlarımın akvaryumu en ve yükseklik 27,uzunlık 40 cm, biliyorum iki kaplumbağ için biraz küçük ama yurtta kalıyorum ve yurda sokabilmem için ancak bu ölçülerde yaptırabildim. Seneye son senem ve bitince daha büyük bir akvaryuma geçeceğim inşallah. Kuru alanları ise 27*16 cm kadar. Günde ne kadar ve hangi zamanda açmalıyım?