Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısı

Alper Enez Oral

Yeni Üye
kaplumbağam için ampul ve ısıtıcı almaya gideceğiz , acaba kaç derece ve Wat olacak? ve kış uykusuna kaplumbağalarda yatarmı? karides ,tetra yem felan aldım hiç yemiyor :(

Cvp: ısı

Isıtıcı lamba olarak uygun ve yeterli ısıyı gözlerine rahatsızlık vermeden uygulayabilen "Ecolite 52 w halasoft" ampül ile sağlayabilirsiniz. Bunun yanında çoğu masa lambası 40 w kadar destekleyebiliyor. Bauhaus a ugrayabilirsen, massive beyaz mandallı 60 w kadar kaldırabiliyor ve bunun temini de kuru alan ısıtımı konusunu tamamen çözer. Ecolite ampül 5 küsür lira, massive masa lambası ise 32 TL civarındaydı. Gitmişken ecolite ampülden 1-2 tane stoklarsın.

Kuru alan ısısı 31-33 derece arası olmalı. Bahsettiğim sistemde 17 cm uzaklıktan yakaladım ben bu ayarı. Kış uykusuna doğal ortamlarında yatarlar. Bizim hazırladığımız ortamlarda kış uykusuna yatırmak tehlikelidir. Gerekli şartlar ve yağ depolamasına gidemeyeceğinden kalkamayabilir uykudan.

Su ısıtıcı, diğer ekipmanların tammıydı Alper ? Yer değişikliğine falan gitti mi hayvan ?

mailto:/forum/Konu-zilli-ve-hayri.html?pid=117548#pid117548

Emin in bahsettiği ürünlerden burada bahsettik. Resimleri de var. Hatta Bauhaus tan zamanlayıcı da alabilirsin. Linkini vermiştim.

Su ısısıda çok önemli. 26-28 derece olmalı. Ancak ısıtıcılar akvaryum hacmine göre değişik güçlerdedir. Bunun için akvaryum hacmi yada ölçülerini bilmeliyiz. Su ısısı ve kuru alan ısısı uygun olmazsa hayvanın metabolizması yavaşlar ve hastalık riski olur. İştah kaybına da sebep olur.

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim kaplumbağam artık daha mutlu duruyor birde petshopçu gözü kapandığı için azoo turtlreyedrops diye bir ilaç verdi kaplumbağanın gözlerine sıkılır sıkılmaz gözlerini açtı 10 tl sizce bir zarar verebilir mi? annem petshopçu ya gösterdi petshopçu resmen muane etti bir şekilde ağzını açtı baktı felan artık hasta değil
kaplumbağa artık bize alışmış gibi duruyor, yanımız da rahat rahat uyuyuyor :133:
galiba artık sorunumuz çözüldü ama bu site gerçekten çok yararlı ve ne zaman ihtiyaç duyacağımız belli olmaz :)

O ilacı bilmiyorum. Bir ara bakarım. Gözler şiş değilse soğuktan metabolizma yavaşladığı içinde kapanmış olabilir. Bu durumda ilaca gerek yok. Sistem düzeltilmeli.

Eğer hastalık yani göz enfeksiyonu varsa şişlikte olur. Bunun tedavisinde belli yöntemler var. Tabi bu enfeksiyonun sebebi olan su kirliliği ve filtrasyon yetersizliği değerlendirilmeli. Sonrasında düzeltilmeli. Aksi halde tedavi boşa olur.

Bir diğer göz kapanması üşütme yani akviğer enfeksiyonu yada başlangıcında olur. Buda tedavi yanısıra ısının uygun değere yükseltilmesini gerektirir. Gene sadece damla işe yaramaz.

Her zaman aramızda olmanızı isteriz. Yeni haberler ve gereksinimler gibi durumlardan haberdar da olursunuz.

içeriğindeki açıklamalara bakarsan zararı yok. ama çin malı bir ürün. eczaneden 5 tl civarı göz damlaları alabilirdin en azından bildiğimiz ilaçlar.

acaba petshoptaki eleman gerçekten bilerek mi yoksa size göstermelik mi baktı. geneli bu konuda bilgi sahibi değildir. ağıza bakması için baskı uygulaması gerekli iyiki hayvana zarar vermemiş.

su ısısını 28 derece yaptı önceki petshopta ki eleman cahildi bu daha iyi biliyor ilacıda annem eczaneden istemedi pethoplara daha çok güveniyor. petshopta ki göz iltahaplanması dedi. göz kapağı beyazdı şimdi yeşil ama siz daha iyi bilirsiniz ondan eminim :D zaten siteye hergün bakıyorum dediğiniz gibi hergün yeni bilgiler var

Geçmiş olsun. Şimdi normalse ilaç kullanmaya gerek kalmadı artık. Kuru alan ısısı uygun değerde mi? Yem yemesi nasıl?

Bu arada tabiki bu hayvanlarla ilgili bilgi bilen pet shoplar vardır. Ancak sayıları o kadar azki. İki elin parmaklarını geçmez. İşin kötüsü bir çoğu öyle davranıyorki veteriner sanırsın. Halbuki neler duyduk. Adam çocuğa ölüm fanusu veriyor. Çocuk diyorki akvaryum gerekli. Gelen cevap olur mu hayvan boğulur. Adam sanki kaplumbağa bilimci gibi konuşuyor birde. Başka pet shop kabuk jeli veriyor. Birde kabuğada sür ağızdan da ver diyor. Bununla ilgili başlık açsak neler çıkar daha. Bu sebeple ben pet shopa güvenmiyorum. Ya okuyorum yada veterinere soruyorum. Tabi şu var. Ekipmanlar konusunda belki daha bilgili olabilir yada olmayan ürünün yerine alternatife yönlendirebilir. Gerçi bunlarda da saçma sapan ekipmanlar alıp eve gelenler oldu. Örneğin kaplumbağa için uygun olan akvaryum alınacak biz yönlendiriyoruz kaplumbağa akvaryumu olacak 80*50 en-boy olsun diye pet shop ısrarla 120*30 diyor. Bu hayvan 25-30 cm olduğunda o akvaryumda dönemeyecek ki. Bu sebeple ben pet shopları hayvan ürünleri satan market olarak görüyorum. Market sahibi yada çalışanı her ürünün içeriğini bilmek zorunda değil. Bunlarda sonuçta ürün satıyor.

Çok kişi madur olduğu için bayağı yazmışım :)

Geri