Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ışık bir anda söndü

flora11

SKF Delisi
şımarık her zamanki gibi firar girişimlerinde bulunurken birden bire ışık söndü ampulü sıkıştırmayı denedim ama işe yaramadı lambayı daha yeni almıştım 1 ay ya oldu ya olmadı sizce sorun ne olabilir

Cvp: ışık bir anda söndü

Ampulu başka bi duya takarak çalışıp çalışmadığını dene. Yine çalışmıyosa yapabileceğin pek bişey yok yeni ampul alacaksın. Eğer başka duya takınca çalışıyosa kullandığın lambanın kablosu içten kırılmış olabilir ya da duyun içindeki metal kısımlarda su buharından dolayı korozyon oluştuğu için temassızlık yapıyoda olabilir. Duyun içine bak korozyon(paslanma) varsa tornavida gibi bişeyle pasları kazıyıp tekrar dene bunu yapmadan önce lambanın fişini çekmeyi unutma

şimdi baktım içindeki tel kopmuş bu kadar kısa sürede kopması normal mi ?

ampulün telleri korlaştığında en zayıf durumda oluyor. ufak çarpma veya sarsılma telin kopmasına sebep olur. veya dış etkenler. benim neodym uva'da 1 ayda gitmişti.

anladım herhalde şımarık çıkmaya çalışırken lambaya çartı sanırım ondan kırıldı

Ben bu tel kopma olayını en çok night glo larda çekmiştim.

şımarık hala firar girişimlerinde lambayı korumak için ne önerirsiniz bana

ipek senin lamban kuru alana dayalıydı diye hatırlıyorum. onu altına kutu gibi birşey koyup yükselt akvaryumla teması olmasın. dengeli olsun, akvaryum içine düşmesin. cam kenarlarından kaçmaması için dik durduğunda kaçamayacağı seviyeye düşür. o öğrendi artık durmaz. bu işi sürekli yapacaktır.

Bence ampul kuru alana çok yakın, kaplumbağanın değebiliceği kadar yakın nasıl olur? Bahsettiğiniz lamba ısı amaçlı kullanılıyorsa wattını yükseltip daha uzağa yerleştirin

kıskaçlı lamba kullandığım için kuru alanın üstündeki camda takılı lamba kaplumbağam cama tutunup kendini çekerek dışarı çıkmaya çalışıyor onu yaparken de lambaya çarptı

Hayvan sıcak ampule değerse derisi yanar. Ciddi bir durum.

ampule değil sadece lambanın dış kısmına çarpıyor dışına çarpınca da lamba sallandığı için tel koptu

Lambaların dış kısmıda genelde fazlaca ısınır. Benimkiler o şekilde. Bu sebeple o bölge kazaya ve değmeye müsait olmayacak şekilde olmalı.

Geri