bugra-4646
Platin 5 Üye
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Böyle ama bı sıkıntı varmı bide çok durmadı tekrar suya indi
Şuan zaten yuzmuyor yerin dibinde biraz yüksekte suKuru Alan kaplumbağanın en az iki kati olmalıdır,ne kadar yüksek o kadar iyi,su seviyesi yükseldikçe akciğer genişler nefes tutma kapasitesi artar,su seviyesi yükseldiğinde alışık olmadığı için değişik yüzebilir,kuru Alan 32 derece olmalıdır,Benin ampulüm 40watt ampulün ucu ile kuru Alan arasında 11 cm var.Ama acilen ısıtıcı almalısın hayvan üşür, hasta olmasın
Yükseltiliyor yapıştırım ama bu sefer ışığa yakın olmazmı bide suyun dibinde bu sefer yuvaya çıkamazLamba akvaryum camından yukarı dursun. Isı ölçümü tamamsa böyle güzel.
Kuru alan sabit mi? Yükseltilebiliyor mu?
Ama bu halojen ısı lambası 52 wat kuruturmu yoksa böyle bu şekil kuru alana açarımGüneşe çıkartma üşütüp ak ciğer enfeksiyonu olur,uvb ışığı 8-9 cm kabuk boyu sonrası alınır çünkü yavru kaplumbağanın kabuğunun az da olsa yumuşak olması gerekir bu yumuşaklık sayesinde bir yerlere çarptığında darbeyi apsorde eder,ışık kuru alan 32 dereceyse iyi Cem abinin dediği gibi lambayı cama dayamayın ısıtıp çatlatabilir.
Ama benim hayvanım hep dipte suyu kapuk boyundan yüksek hep kafasını dışarı uzatıyorHayvan yüzecek yükseklik olmadığı için yüzemiyor,bu hiç sağlıklı değil hayvanın kasları gelişmez,benim kaplumbağam 4 cm akvaryumda 27 cm derinliğinde su var sorun yok,ve her su değişiminde yavaş yavaş derinliği arttırıyorum.
Yani bu lamba uygunsa hayvana halojen lamba ters bişey yapmasa kullanırım" Kuru alana açarmı"yı anlamadım, eyer 32 derece ise sıkıntı olmaz
Tamamdır lambada sıkıntı yok demi ve yuvayı akvaryumun yarısına kadar uzatıyorum o zamanHayvanın 3-4 katı yükseklikte su doldurun sonra hayvanı suyun üzerine bırakın,gözlemleyin yüzecektir,bunlar şu kaplumbağası yüzmeyi unutmazlar benim kaplumbağam da ilk geldiğinde dipteydi artık tüm akvaryumu dolaşıyor.
Sen kuru alana hangi lamba kullanıyorsunBenim akvaryumum kaplumbağanın 3-4 katı ilk geldiğinde ölüm kabında bakıldığı için yüzmeye alışmamıştı,boğlacak diye korkmuştumdipte duruyordu sonra yüzmeye basladı
Ekli dosyayı görüntüle 11286