Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

isiklandirma

Şelale

SKF Delisi
Bugun "bir milyoncu " diye tabir ettigimiz bi yerden yunus seklinde bir aydinlatmaya yarayan bisey aldim. Az da olsa sicaklik veriyo. Sizce kuru alan icin kullanabilirmiyim?

Ekli dosyalar

• IMG_20130523_143028.jpg
    80.5 KB · Görüntüleme: 155
Cvp: isiklandirma

Bunu kuru alana uygun mesafeden konumlandıramazsın. Ayrıca etki alanı çok küçük gözüküyor. Isı olarak 31-33 derecelere yaklaşacağını hiç sanmıyorum. Kaplumbağanın altına rahatça ulaşacağı bir sistemde değil. Devirmeside ayrıca tehlikeli olur.

O tel gibi yeri oynuyor ayni arkaya felan getirebilyoruz. 31-33 derece olcagini bende dusunmuyorum. Ama mesela elektrik gitmesinde kullanabilirmiyim. Etki alani kucuk evet ama 2-3 tane yn yana koyunca kuru alani kaplayabilir.

Ecem, anladığım kadarıyla pilli, bu sebeple gücü çok çok düşüktür. Bence 1 derece belki etki eder. Bu sebeple faydalı olacağını sanmam. Elektrik gidince hayvanlar suya inse daha sağlıklı olur. Bence boşa ilave masraf yapma.
Sık elektrik gitmesi söz konusu ise bir batarya alsan daha iyi olur.

Cok elektrik gitmiyo,haftada 1-2 belki. Oda cok uzin surmuyo. Isik konusu ise :Zaten watti 1 bile degil herhalde. 070 watti. Onun yerine bir kiskacli masa lambasi alirim. Tesekkurler.

Bende kıskaçlı masa lambası alıcam fiyatları nedir sizce knk becede o cok ısı vermez boşa masraf etme :)

ecem onu gece elektrik kesilmesi durumunda loş bir ışık olsun akvaryumun içi aydınlansın dersen dışardan kenarına koy. elektrik bu kadar fazla kesiliyorsa güç kaynağı alman şart. en azından dalgalanmalar olduğunda ekipman zarar görmez. sen her ihtimale karşı elektrik gittiğinde fişi çek. gelince takarsın.

Cem abi cok gitmiyor. Ama bazen gidiyor. Cok uzunda surmuyor zaten :)

Geri