Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Işıksız kuru alana çıkıyor

rana

Bronz 5 Üye
Merhabalar, benim ısıtıcı lambam dün bozuldu yenisini sipariş verdim tabii yurt dışından olduğu için biraz bekleyeceğim iki gündür lambayı açamıyoruz doğal olarak, şimdi kapluşun yanında zaman geçirirken kuru alana çıktığını fark ettim 5 dk dır falan orda normalde ışık yokken çıkmazdı hiç yani denk gelmedim oda sıcak ama tabii ki 33 derece değil, hasta olma riskine karşın kuru alanı çıkartayım mı akvaryumdan portatif kuru alan bizimkisi

Ampul alana kadar pencereyi açmayın.

Mümkünse kuru alanı kaldırıp tutunacak birşey koyun.

Suyu 26-27 derece aralığına düşürün, kuru alana çıkmaya devam etsin yada alanı kaldırın su yüzeyi hizasında olacak şekilde tünek birşey olsun tutunsun.

Dışarıdan ampul almaya gerek yoktu. Piyasaya bakın 40-60 watt klasik akkor ampul yada 42-46-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız. Ampul satanlara bakın.

Vallahi internette bulamadım o yüzden yurtdışından aldım yarın çıkıp bakayım.

Çok teşekkürler cevaplarınız için son bir soru olarak bunlar kesin olarak iş görmez mi zararlı mı? Ona göre iptal edeyim 540 bunlara 150 kargosuna verdim o parayla yem alırım hayvana, zararlıysa çok üzülürüm kontrole götürürüm hayvanı hiç değilse bu ışıkla büyüttüm çünkü :( @cem @yosuntosun

Ekli dosyalar

• IMG_7701.jpeg
    IMG_7701.jpeg
    411.8 KB · Görüntüleme: 4
Vallahi internette bulamadım o yüzden yurtdışından aldım yarın çıkıp bakayım.

Çok teşekkürler cevaplarınız için son bir soru olarak bunlar kesin olarak iş görmez mi zararlı mı? Ona göre iptal edeyim 540 bunlara 150 kargosuna verdim o parayla yem alırım hayvana, zararlıysa çok üzülürüm kontrole götürürüm hayvanı hiç değilse bu ışıkla büyüttüm çünkü :( @cem @yosuntosun
Evet bu ampul zararlı.

Günde 12saat çalışacagı için içerdiği uvc miktarı zararlı doza ulaşıyor.

Isıtma için 42-52watt halojen ampul 20-24cm mesafeden uygundur.

Uvb için exo terra 13watt 5.0 40cm mesafeden uygundur.

Kullandığınız ampul ısıtıcı özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini destekler.

Fakat uvc bağışıklık sistemini bozar.

Bir yandan iyileştirirken bir yandan bozuyor.

Üst mesajda önerdiğim ampuller zararlı olmaz. Uvb günde max 1 saat çalışmalı.
20 dk uvb ışığa maruz kalması yeterli.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kullandığınız ampul ısıtıcı özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini destekler.

Fakat uvc bağışıklık sistemini bozar.

Bir yandan iyileştirirken bir yandan bozuyor.

Üst mesajda önerdiğim ampuller zararlı olmaz. Uvb günde max 1 saat çalışmalı.
15dk uvb ışığa maruz kalması yeterli.
Tamamdır çok teşekkürler

Geri