Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısınma lambası FOTOLARI :D

memolik1234

Bronz 4 Üye
lambanın yeri ve uzaklığı sizce iyimi bu arada 402 soft ampul kullanıyorum bir sorun olurmu ?:ff:
Birde kahraman ve michael ben gelice hemen suya atrlıolar neden ?
mailto:/28u39tw.jpg
mailto:/2zh3afo.jpg
mailto:/29er4ti.jpg
Burdada michaeli yakaldım :D Hemen kacıol benden yemek istıo keratalar :D
mailto:/34ii69i.jpg

40w olcaktı pardon

Cvp: ısınma lambası FOTOLARI :D

Suya atlamaları tamamen korktuklarından kayaklıdır. İlerleyen yaşlarında alıştıklarını duymuştum. Tekrardan hayırlı olsun Mertcan ama ısıyı tam bir alana mı yoksa dağıtarak mı veriyor istenilen rötar sağlanıyor mu merak ettim. Sen en kısa zamanda bir derece koy ve ölç bakalım istenilen olmuş mu?

Dipteki taslar fazla buyuk geldi bana acikcasi.
0.7mm lik silis kum oneriliyor kaplumbagalar icin..

Silis kumda var o taşlardan 2-3 tane kaldı aldım nerdeyse yarısını şimdi :D

bumble bee' Alıntı:
Suya atlamaları tamamen korktuklarından kayaklıdır. İlerleyen yaşlarında alıştıklarını duymuştum. Tekrardan hayırlı olsun Mertcan ama ısıyı tam bir alana mı yoksa dağıtarak mı veriyor istenilen rötar sağlanıyor mu merak ettim. Sen en kısa zamanda bir derece koy ve ölç bakalım istenilen olmuş mu?

ısıyı olctüm, sanırım 25o falan sizce bu iyimi ?

Yok Mehmetcan. Kuru alanın her zaman sudan sıcak olması gerekiyor. Suyu 28 derece düşünürsek, kuru alan 31-32 derece olması lazım. Masa lambasının ısıyı tek bir yere değil de dağıtarak vermesinden kaynaklı olabilir. biraz daha yakınlaştırıp tut bakalım olacak mı ? 10 cm falan.

bumble bee' Alıntı:
Yok Mehmetcan. Kuru alanın her zaman sudan sıcak olması gerekiyor. Suyu 28 derece düşünürsek, kuru alan 31-32 derece olması lazım. Masa lambasının ısıyı tek bir yere değil de dağıtarak vermesinden kaynaklı olabilir. biraz daha yakınlaştırıp tut bakalım olacak mı ? 10 cm falan.

Tamam bakalım bi.Bir de lambayı kaç saat acık tutmalıyım ? Sabahmı,akşammı yoksa sabah akşammı?

Günde 12 saat yeterlidir. Ben 08.00 ile 20.00 arası açık tutuyorum.

tamam yorumlarınız için cok teşşekürler :D

Rica ederim. Birde zamanlayıcı alırsan bunlara uğraşma derdin kalmaz. Evde olmadığın zamanlarda da aklın evde kalmaz. Zamanlayıcıya bağlarsın o istediğin saatlerde açık bırakır lambayı.

Uygun ısı değerlerini yakaladınmı tamamdır. Hayırlı olsun. 31 ve üzeri ısıyı yaklaşık 15 cm mesafeden yakalarman gerekir.

mehmetcan resimdeki haliyle lamba uzak. 40 w kullandığın için mesafe daha yakın olmalı. rahat konumlandırma için lamba altına kutu gibi bir şey koyup havaya kaldırabilirsin.

altına okumadığım kitapları koyuyorum :D

Lambanın kenarını alüminyum folyo ile halka şeklinde kaplayabilirsin, ısı direkt kuru alana yayılır bu sayede istediğin ısıya daha kolay ulaşacağını düşünüyorum.

Geri