Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısırık

tosbik57

Bordo Bereli
Arkadaşlar büyuk cemşit Cicoz un kuyruğunu ısırmış kızariklık var napıyım :ff:
Resim cekemedim kuyrunu saklıyyo ne yapiyim terramycin tedavisi yapıyımmı?

Cvp: ısırık

Resim olmadan yaranın ne olduğunu fazla bişe yazamam.Onları ordan ayırsan iyi edersin çünkü sürekli yer kavgası yapar darsa yerin.Kuyruğunun resmini çekmeye çalış onların yara bandı gibi ilaçlar var önerirm.Veterine götürmek en doğrusu 30yaş altı çünkü bizim burdaki anlamıyor 45 yaşında.

Peki kuyruğu ısırıkan su içinde sürekli kuyruğu saklayarak mı geziyor Fatih?

Bu arada kızarıklık anladığım kadarıyla açık yera şeklinde değil kan oturması şeklinde. Bu durumda merhem gereksinimi olmaz. Ama hayvanların birlikteliği zor gözüküyor.

Emre abi kuyruk sallanmiyo ucu kıvrilmiş yara deil kan oturmus tasa felan carptıysa olabilirmi :ff:

Üst uste uyuyolar iyi anlasiyolardı aslında ^^

Kuyruk kolay kolay taşa vs çarpışacak bir uzuv değil. Diğeri ısırmış belli. Ama boy farkı fazla olmadığına göre hemen kanatma yada koparma söz konusu olamamış. Bunun için defalarca bunu denemesi gerekir. Dediğim gibi diğeri kuyruk kısık geziyorsa streste başlamış demektir. Ayırmak için ille yaralanma gerekmez.

Kuyrukdan cok stres kotu bence. O zaman hic kacisin yok ayirman lazim :( benim minik de onceden kuyrugunu felan kabuguna sokardi simdi yayila yayila yuzuyo.

Suanda üst uste uyuyolar dikkat ediyorum bidaha olursa ayirirım ^^

Benim kucuk yavrunun kuyruguda oyle. Kizariklik var 2-3 gundur. Ama sorun yok :)

kızarıklıklar deri yüzülmesi yoksa sorun çıkarmaz ama kavga kaynaklı olması ilerde ciddi bir sorun oluşturabilir. fatih takip etme dışında arada bir eline alıp başka yerinde bir şey var mı bakabilirsin.

bu arada yazdığın kelimelerde harf kısıtlamasına gitme sildiğim yorumlardaki gibi anlam karmaşası olmasın. hadi geçmiş olsun.

Sağol Cem abi baktım başka bir yüzülme yok sanırım barıstılar^^

Sorun çıkmaması iyi. Ama arada hayvanlara bunu düşünerek bakmayı ihmal etme.

Geri