Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısırma olayı

altar73

Yeni Üye
Bir küçük diğeri az farkla ondan büyük 2 kaplumbağam var.Küçük Kaplumbagamin ayağının tırnak kısmind birde tam ayağında yaralanma farkettim.Mudahele nasıl edebilirim ?Ayrıca küçük olan kuru alandayken büyük kaplumbagam ayağına saldırıyor birçok kere.

mailto:/JARL3j.jpg

Kanayan düzeyde bir yara gözükmüyor. Yine de baticon var ise o bölgeye bir kereliğine sürüp 5 dakika beklet kalanı peçete ile silip akvaryuma koy.

Sadece kuru alanda yapıyor ise kuru alanı sahiplenmiş. Ya kuru alanı bir şekilde ikiye böl yada büyük orada iken küçük çıkmasın.

Suda da ısırık olayı varsa ayırmak gerekecek hayvanları.

Benim büyük olan res de küçüklere yapıyordu. ilk etapta ne yaptığını anlayamamıştım küçükler arka ayaklarını korkudan içeri çekip yüzüyordu tehlikeli bi durum geçmezse ayırmak zorunlu..

Geri