Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isırma Sorunu

turtle..

Altın 4 Üye
merhabalar..iki tane tosbağam var bir erkek bir dişi,şimdiye kadar bi sorun yaşamadım ama son zamanlarda erkek olan diğerini ısırmaya başladı,petshop a sordum 'erkek dişiye saldırmaz'dedi..ne yapmalıyım bilemiyorum??

Cvp: merhaba

Malesef su kaplumbağalarında cinsiyet 10cm kabuk boyuna gelmeden anlaşılmaz.

Isırma sorunu ise zaman zaman olmaktadır, eğer ciddi ve sürekli değilse sorun teşkil etmez. Gözlemlemeniz gerekiyor.

Cvp: Isırma Sorunu

Hmm çok teşeşkkürler... Yerlerini ayırmam gerekir mi? 3 gündür takip ediyorum çok sık olmasa da ısırıyor. Zarar vermesinden korkuyorum :(

Arada sataşmak dışında; bariz bir şekilde el ve ayaklarından ısırıyorsa bunu arka arkaya sürekli yapıyorsa ayırmanız gerekiyor. Ancak yaralamayacak kadar seyrek ve zayıf ise dikkatli olmanız yeterli.

Eğer alanları çok küçük, güneşlenme yerleri dar ve az yem yiyorlarsa kavga riski daha da artabilir.

Genellikle başını ısırmaya çalışıyor, yükselti olması adına içine düz bir taş koydum, bu yerlerini daraltmış olabilir. Yemlerini sabah akşam ikişer tane veriyorum(kurutulmuş kurtcuklar) petshoptan aldığım bilgi ile...

Bazı eksikleriniz var anladığım kadarıyla. Forumumuzun Bakım ve beslenme kategorilerindeki en yukarıdaki sabit başlıklarını bir göz atın. Çünkü o bahsettiğiniz yem bir ek yemdir ve petshoplar malesef kendileri de bilmedikleri için insanları yanlış yönderiyorlar.

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakmaya-baslayanlar-icin-kapsamli-bir-ozet.html

Sanıyorum tecrübesiz bir kaplumbağa seversiniz ancak iyi niyetinizle ufaklığa iyi bakacağınıza inanıyorum :)

tecrübesiz olduğum doğru :) çok teşekkürler yardımlarınız için..

Herkese iyi günler... Önceden huysuz ısırırken şimdi alyanak ısırmaya başladı... Su içinde hiç bir problem yok fakat huysuz kuru alana çıkıp kururken alyanak farkeder farketmez oda çıkıp ısırmaya çalışıyor... Devamlı takip ediyorum şimdiye kadar bir problem olmadı, birbirlerine yaklaştıkları zaman kafalarını, kollarını çekiyorlar. Kuru alanları da su alanları da geniş,yemlemede de sıkıntı yok neden böyle yapıyorlar anlamıyorum :(

Benimkiler de kuru alanda birbiriyle didişiyorlar bazen. Genelde biri önce çıkarsa oluyor. Aynı anda dururlarsa problem olmuyor. Isırmaktan çok kabuğunu iteliyor. Sanıyorum bir nevi güç savaşı gibi. Eğer yaralanma olmuyorsa sorun teşkil etmez. Ama siz yine gözlemleyin. Kaplumbağalarda kıskançlık söz konusu olmaz ama yer hakimiyeti için birbirlerine sataşabilirler.

Bütün günüm onları izlemekle geçiyor birbirlerine yaklaştıklarında gerilmeye başladım artık :) kabuk boylarıda yaklaştı birbirlerine dediğiniz gibi hakimiyet kurmaya çalışıyorlar sanırım..

Eğer suda bir ısırma, kovalama ve zarar verme söz konusu değilse genelde bu tip davranışlar zarar vermek için değil de bölgelerinde hakimiyet kurmak içindir. Yani ısırmadan çok çekil git burdan demek gibi. Muhtemelen bir süre sonra sorun ortadan kalkacaktır. Olmadı kuru alanı büyütme yoluna gidebilirsiniz :)

Çok komikler gerçekten ikiside aynı anda kuru alana çıktılar itişiyorlar,birbirlerinin üstüne çıkıyorlar,düşürmeye çalışıyorlar :D yer yokmuş gibi dip dibe duruyorlar devamlı :) neyse sanırım bir sorun yok şimdilik teşekkürler Emin Emre bey..

Eski küçük akvaryumumda Minik isimli kaplumbağam önüne gelene sataşıyordu. Şimdi büyük bir akvsryumdalar ve çekiştiklerine hiç şahit olmadım. Umarım bundan sonra böyle devam eder.

Demem o ki yer sıkıntısı büyük bir etken bu tarz didişmelere. Durumunuz iyi olduğu vakit yeni bir akvaryum ve daha büyük bir kuru alan kurabilirsiniz. :)

paludaryumum 70x50 30h ölçülerinde. Kuru alanım da geniş yani yerden dolayı bir sıkınTı olduğunu zannetmiyorum, sanırım hakimiyet kurmaya çalışıyorlar kuru alanda :)

Merhaba,
Isırma sorunu sebebiyle ayırdığım kaplumbağam vardı. Beraber 10 yıldan fazla süredir yaşamış olan başka 2 kaplumbağam birbirlerine saldırmışlar ve birinin kuyruk 1/3 diğeri 2/3 oranında koparılmış. İkisi de erkek. Daha önce böyle bir durum yaşamadım. Bir süreliğine başkası bakıyordu. Bu kaplumbağaları da ayırdık. Herhangi bir hastalık veya rahatsızlık belirtisi göstermemeleri bana tuhaf geliyor, bu ciddi bir durum değil mi? Herhangi bir kanama vs. yok. ??? Ne yapmak gerekir?

Hayvanların anüs (kloak) kopmamışsa sorun olmaz. Doğal ortamlarında da bu oluyor. Erkekler sürekli çatışır. Alan dar ise ve cinsel gelişim tamamlanmışsa hormonlarda şiddet dozajının artmasına neden olur. Sürekli çatışma ve buna bağlı ısırmalar ile birlikte derideki kızarıklıklar olağandır. İş yaralamaya gelirse ayırmak gerekir.

Hayvanların kuyruklarına birkez baticon sürüp 10-15 dakika kuru yerde beklet. Geçmiş olsun.

Geri