Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısırma

flora11

SKF Delisi
Dün akşam bizimkilere y em verirken orta boy olan şımarık ve küçük olan fiona aynı yemeatladilar fiona yemi kaptı şımarık onun çenesini ısırdı sanki biraz morarmış gibi geldi ama gece tam anlayamadım bunun dışında hiç kavgalarına rastlamadım yemeleri akvaryum farklı yerlerinde versem sorun çözülür mü sizce ?

Cvp: ısırma

Benimde sık sık karşılaşdığım durumdur. Bildiğin saç baş girişiyorlar :) yem 3 ağız değiştirdiğini bilirim, dediğin gibi yapmaya başladım bende ve hiç sorun olmuyor. İkiside elimi uzattığım an deli gibi oluyorlar hemen takip ediyorlar. sağ elime yem alıp bir kaplumbağamı sol elim ile sola diğerini sağa çekiyorum( onlar eli takip ediyor temas yok) sonra sağdakine veriyorum yeni yiyor. Aynı şekil diğerinede. İkisinede aynı anda vermiyorum sebebide sağ ve sol elimle aynı anda yem vermeye kalkınca sağdakine odaklanırken soldaki yem diye elimi ısırıyor ve ani refleks olarak sert çekiyorum bende elimi bu sefer hayvanlar ürküyor.

İpek, kan oturmasıdır, sorun değil. Farklı yerde yem verme bu konuda en iyi çözüm. Gene birbirlerine yakın aynı yeme giderlerse büyüğü elinle hafif yönlendirebilirsin. Bu sıralar el kol kapma bende de arttı. Metabolizmalar havalardan ve ısıdan ötürü arttı. Böylece iştah ve hareketlerdeki hızda arttı.

çevrelerinde yem olduğu halde tek yeme odaklandıklarından biri mideye indirene kadar bırakmıyorlar. o tip kazalar her zaman oluyor. morarma, yaralanma hadisesi de bunun etkisi. doğal yaşamlarında bu bir nevi eğitim sürecidir. bu şekilde atak olup avlanma güdülerini de geliştirirler ve karşılık vermeyi öğrenirler. bunu ya ayrı köşelerde yada birisinin kafası su içindeyken yemi görecek şekilde suya atarken diğerini elle besleyebilirsin. benimkilerde genelde birine yem verdiğimde diğerinin parmağımı ısırması ile sonuçlanıyor. kendilerine dalaşma belki haftada bir. yani ben çekiyorum derdi.

Geri