Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı aldım ama patladı.

zeynep09

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar dün ısıtıcı aldım, vantuzlarıyla tuttrdum. Ama vantuz çıkmış ısıtıcınında ucu havaya kalkmış. Sabah okula giderken farkettim duman çıkıyordu. Heyecan yaptım acaleyle fişi çektim BOM dedi. Kaplumbağalrma br şey olcak diye çok korktum hemen sudan aldım baktım ısıtıcının ucu kırılmış. Babam bugün yenisini almış gelmiş sizce nasıl yapmalıyı da iyice tutturmalıyın??

Cvp: Isıtıcı aldım ama patladı.

yenı aldınız ısıtıcının markası nedır

Muhtemelen akvaryumun camlari pis. Yani pis derken parmaginizla dokunun cam kaygansa vantuzlar tutmuyor olabilir. Bende de oluyordu eski akvaryumda.

ısıtıcının tamamıını suya koymanız gerek.

amir.mennan' Alıntı:
ısıtıcının tamamıını suya koymanız gerek.

Ama vantuz çıkmış ısıtıcınında ucu havaya kalkmış.

vantuzları çıkmış diyor tam okumadan cevap yazmanız çok yanlış

yeni aldigim bu 50 w lik 26 derecer kurdum vantuzlari da iyice tutturdum ins. Bu da cikmaz diye umuyorum.

zeynep09' Alıntı:
yeni aldigim bu 50 w lik 26 derecer kurdum vantuzlari da iyice tutturdum ins. Bu da cikmaz diye umuyorum.
bir de cama baktum kaygan degil babam fisi suya girmesin diye vantuzun birini suyun disina yapisurmisti ama isiticinin ucu iverdeydi ondan dolayi cikmis olabilir mu vantuz

Ekli dosyalar

• 2012-11-14 20.48.45.jpg
    2012-11-14 20.48.45.jpg
    157.8 KB · Görüntüleme: 92

vantuzlar kutudan çıkardığınızda eğri büğrü ise tam yapışma yapmıyor. önce pencere camında bir deneyin iyi yapışanları kullanın. sizin patlama işi sanırım panikle fişe asılırken yukarı kaldırmanız ve dolayısıyla hava teması ile patlamıştır. gerçi şanslıymışsınız. duman çıktığına göre ucu havaya çoktan kalkmış ve patlamaya ramak kalmış. hayvanlarınız elektrikli sandalyeye oturuyormuş az daha.

suyu üstte yeterli pay kalacak şekilde olabildiğince yükseltin. sonra vantuzları cama yapıştırmadan önce ısıtıcıyı dibe koyun. ve dipte kalabilecek şekilde kabloyu içine uzatın. o şekilde dipte sabit dururken kablonun akvaryumun üst camı hizasından her iki yüzünden bastırarak şekil verin ve vantuzlarını cama yapıştırın. vantuzdan kurtulsa dahi yukarı kalkmaz. ve vantuzu ızgara kısmının üstüne takmayın. her iki vantuzda kağıtlı kısımda olsun. eğer ızgara kısmına taktıysanız. sıcakla o şekilde de atmış olabilir. geçmiş olsun.

Geri