Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı altına girmesi

mahmutcann

Bronz 5 Üye
arkadaşlar kaplumbağam ısıtıcının altına gırıyor veya ustune cıkıyor kayalıgının yanı kuru alanın ustune cıkmıyor zararlımı bırde filtre olarak selale sistemı var onu oldururmu cok acıl yardım edin

Cvp: çok acil yardım lazım

Kaplumbağan yavruysa yaşam alanına alışması biraz zaman alabilir. Kendini güvende hissetmemesinden dolayı saklanmak istiyodur. Yavaş yavaş tedirginliğini üstünden atar ve kendini güvende hissedince kuru alanı da kullanmaya başlar yeterki hayvanı biraz kendi haline bırak. Herşeyi zamanla keşfeder, öğrenir. Benim kapluşlarım ilk aldığımda yüzme bile bilmiyodu derin suya atınca napacaklarını şaşırıp çırpınmaya başlamışlardı suyun yüzeyinde ama şimdi adeta süzüle süzüle yüzüyolar.

mahmutcan kaplumbağalar özellikle küçükse sıcağı çok seviyorlar. benimkilerde kışa girerken çevresinden ayrılmazlardı. tabi ortam yeniyse alışma durumuda var. kuru alanda lamba ısısı yeterli ise elbet çıkacaktır. suyu bir müddet 28 derece yap kendini ısıtıcıdan kurtarsın.

şelale filtrenin su çeken kısmının çevresini altına giremeyeceği şekilde taşlarla ara boşluk bırakarak kaplarsan. çekim alanına girmez. hemde su filtrelemesinde sıkıntı olmaz. tül tak diyemem bu seferde kirin geçeceği yer kalmaz. mesela taşları piramit şeklinde devrilmeyecek biçimde konumlandırabilirsin.

mahmutcan su sıcaklığının düşük seviyede olduğu akvaryumlarda kablumbağalar ısıtıcının yanından ayrılmıyor
2-3 tl karşılığında derece alıp akvaryumunun su sıcaklığı hakkında bilgi edin 27-28 derecede gayet rahat geziyorlar yüzüp eğleniyorlar
kuru alana çıkmama sebebide ancak dış ortamın soğuk olması ya da henüz dış ortamı keşfedememesi olabilir
ben yavrularımı kuru alana şu şekilde alıştırdım :)
eline yemi al tam kuru alan üstüne çağır kabluşunu bak nasıl alışıyor:rolleyes:

RE: çok acil yardım lazım

Normal bişey sorun etme 1-2 haftaya geçer

Geri