Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı çalışırken içindeki telin kor ateş rengine dönmesi

vanilya

Gümüş 2 Üye
Yaklaşık 3 senedir aynı ısıtıcıyı kullanıyorum. Akvaryum suyunu değiştirip ısıtıcıyı çalıştırdığım zaman içindeki teller bi süre sonra kor ateş rengi alıyor. Herhangi bi kaçağı yok, içinde buhar falanda görmedim. Isıtıcının patlama riski varmı veya ilerde bi sorun olurmu?

Cvp: Isıtıcı çalışırken içindeki telin kor ateş rengine dönmesi

Kullandığım ısıtıcılarda bu duruma denk gelmedim. Komple değişimden sonraki soğuk olan suda dahi ilk başta buna rastlamadım. Eğer sizinki için alındığından beri aynı durum söz konusu ise bence çalışma prensibi ve görüntüsü bu şekilde diyebilirim. Ancak bu durum daha sonra oluşmaya başladıysa bir sorun var demektir.

Normal ısıtıcı(ufo) lar çalıştıktan kısa süre sonra kor rengi vermeye başlar.Bunun sebebi ise rezistansın içinden geçen akımın rezistansı ısıtması ve ısıyı dışarıya atmasıdır.

Akvaryumlarda bu durum söz konusu değildir.Tüpün içinde hava yoktur rezistansın içinden akım geçer rezistans ısınmaya başlar ama tüp'ün dışında su olduğu için su ısıyı emer ve renk değişmez termostat olduğu için belli seviyeden sonra kendini durdurur.

Akvaryumdaki ısıtıcınızın rezistansının bu rengi almasını normal bulmuyorum

ısıtıcı litreye göre biraz düşük wattlı ise sürekli ısıtacağı için kendini zorlar; derecesi normalin üstünde ise mesela 28 dereceyi yakalamak için 30-32'ye almak gibi veya montajında içine hava almışsa oksijen kaynaklı da bu hali alabilir. tam olarak su içindeyse su camı korur. çapraz veya dik konumlandırmalarda tepesi dışarda ise içinde ürettiği ısı yükselerek üst tapasını kurutup açma yapabilir. cam tüpün su üstünde kalan kısmı var ve ısınırsa herhangi bir sebeple su değmesi camı çatlatır.

Ben bu durumu yeni farkettim. Isıtıcım da 100 watt. Daha önceden de böyle oluyomuydu bilmiyorum. Sanırım ısıtıcım adi biraz, markasıda vronic :S şimdi yeni ısıtıcı almam gerekirmi bi türlü içim rahat etmiyo ama gereksiz masrafta yapmak istemiyorum. Kararsız kaldım :ff:

Muallakta kalmakta çok zor gerçekten. Bu ısıtıcı için yorum bakayım dedim ve daha önce başka bir yerde de mesajlar gördüm. Ancak sorun olmaz diyende var, dikkat et patlamasın diyende. Tabi net bir cevap yok.
Kişisel tercihim değiştirmek olurdu.

Şu ayrıntılarıda belirteyim, Tellerin kor rengine dönmesi sadece karanlıktayken gözüküyo yani ufo ıstıcılar gibi kıpkırmızı olmuyo sadece hafif pembeleşiyo o yüzden yeni fakettim bende.. genelde suyu gündüzleri değiştirirdim akşam değiştirince tesadüfen gördüm Soğuk suyu ısıtmak için uzun süre çalıştığında böyle oluyo heralde çünkü normal zamanlarda (su 26 °C iken) renk değiştirdiğini iç görmedim. O yüzden yeni ısıtıcı almasam olur dimi? yoksa yinede risk varmı? Çok uzattım biliyorum ama... :$

İçe tam sinmeyince her yönü değerlendirmek normal. Bu markayı kullanan olsa idi daha net cevaba ulaşırdık. Soğuk suda hemen uygun değere çıkmak için olup sonra normale dönüyorsa devam edilebilir. Tabi eğer zorlanıyorsa ve ileride istenmeyen bir netice olursa da üzülmek var. Çünkü kızarmayı kullandığım üç markada görmedim. Ki biri roxindi. 60 tl az değil ama ben riske girmezdim. Çok havada bir durum gerçekten :)

vanilya, suyu ısıtıcı çalışır vaziyetteyken mi değiştin. belki hava temasıda bu şekle sokmuş olabilir.

Yo hayır fişini çekip değiştriyorum hep suyu.. Bi süre daha bunu kullanıyımda yaz bitince kaliteli bişey alcam bende.. inşallah patlamaz o zamana kadar. kesin dandik çin malı bu o yüzden öyle oluyodur bence :honk: Ama kaplumbağlarımı elektrik falan çarparsa akvaryumcunun kafasında patlatırım bu ısıtıcıyı :realmad:

yeni alacağında bu tip kırılmalara karşı elektrik kesme sistemi olanlardan al parasının hakkını veriyor. özellikle jbl protemp

Geri