Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı Derecesi

Qeswirt

Altın 5 Üye
Arkadaşlar Malesef 50 W Isıtıcım Var Ve Paludaryumum 84 Litre Isıtıcıyı Kaça Ayarlamalıyım 28 derece olması için
??

Sadece 65 litresi Dolu Olucak... ??

ISITICI MARKA AILONG

Cvp: Isıtıcı Derecesi

Yine 28 e ayarlayın 65 litresi dolu olacaksa 50w ısıtıcı kılpayı yetebilir elinizde dereceniz varmı ? dereceniz varsa 28 e ayarlayıp bekleyin bakalım kaça getirecek eğer 25 e getirirse elinizle deneme yanılma yapın 30 a çıkarın bakalım kaç olacak ama mutlaka dereceniz olsun yoksa anlayamazsınız gerçek ısısını.

64 litre suya 50 watt ısıtıcı yetmez. Bizzat denedim. Su sıcaklığı bi yükseliyor bi alçalıyor. Hasta olur tospikler. Siz 200 watt roxin ısıtıcı alın 15-20 TL arası. Rahat edersiniz

Yanlışınız var eğer kaliteli bir ısıtıcı ise 50w yetebilir.dediğim gibi dereceyle ölçün sorun çıkarırsa 100w bir ısıtıcı alın ama ısıtıcınız kaliteliyse 50w yeterli olacaktır.

Cvp: Cvp: Isıtıcı Derecesi

KillerPrince' Alıntı:
Yanlışınız var eğer kaliteli bir ısıtıcı ise 50w yetebilir.dediğim gibi dereceyle ölçün sorun çıkarırsa 100w bir ısıtıcı alın ama ısıtıcınız kaliteliyse 50w yeterli olacaktır.

Markası : AILONG 16 TL ye aldım

Cvp: Cvp: Isıtıcı Derecesi

AlperDeniz' Alıntı:
64 litre suya 50 watt ısıtıcı yetmez. Bizzat denedim. Su sıcaklığı bi yükseliyor bi alçalıyor. Hasta olur tospikler. Siz 200 watt roxin ısıtıcı alın 15-20 TL arası. Rahat edersiniz

Bu kadar nasıl kesin konuşabiliyorsunuz?
mailto:/forum/Konu-uygun-isitici-secimi.html
Bu linkte ısıtıcı seçiminin ve kullanılan ısıtıcının ne kadar doğru olduğunu görebilirsiniz.

65 lt 50W ısıtıcı rs electrical kullanıyorum.Su 26 derece sabit.

Oğuz bey siz ısıtıcınızı 28 dereceye ayarlayın.
1 saat kadar sonra mümkünse civalı akvaryum termometreleri ile ölçüm yapın.
Isıtıcılarda +-1,2 derece oynama olabiliyor.
Ona göre uygun dereceye ayarlarsınız.
50W o hacımda iş görecektir.

Isıtıcının kalitesine göre değişir. Bazı ısıtıcıların termometresi kötü oluyor bazılarınkı iyi. Deneyip görmen lazım.

Eğer yetersiz gelirse ısıtıcıyı 30 derece ayarlarsanız 28 derece verir.Bu şekilde de kullanılabilir.Deneyip görmek lazım...

Peki Yarın Termometre alacağım. yapışkanlıdan anlayamıyorum vantuzlu termometre alıcağım ama evde
normal termometre var o ölçebilirmi ??

Bu arada arzu hanım teşekkürler...

Akvaryumun dışına yapıştırılan şerit termometrelerde fazla hassas ölçüm yapılamıyor.Onun için civalı olanları tercih edebilirsiniz.
Evdeki termometre de sanırım şimdilik işinizi görecektir.

Pek bilmiyorum ama suyu ölçeceğini sanmam,suyu ölçmek için hassas termometreler kullanılıyor çünkü :breh:

Evet Şu Anda Isıtıcım 29 ile 30 arası ayarlı 10dkda bir yanıp sönüyor

Evdeki Termometreyi yıkayıp koydum derecesi : 27,5 Gösteriyor. ama ben yinede daha güvenli olması için yarın 1 tane vantuzlu termometre alıcam :)

Isıtıcı seçimi akvaryum kapasitesi ve evinizin sıcaklığı ile doğru orantılı. Evinizin sıcaklığı düşük ise zaman zaman zorlanabilir. Ama evinizin sıcaklığı iyi ise yeterli gelecektir. Ama siz yinede yüksek Watt bir ısıtıcı alın çünkü; 50w ısıtıcı suyu istenilen sıcaklığa getirmek için daha fazla çalışıp daha fazla elektirik tüketecek. Buda sizin faturanıza yansıyacak. Bir ara; 50 litre su için 25 w kullanıyordum, suyu genelde 27.5 derecede tutuyordu ama çok fazla çalışıyordu. Sonra 200 W bir ısıtıcı aldım faturamda gözle görülür bir değişim oldu.

En iyisi siz 20 TL'ye bir 100W Isıtıcı alın hem güvenilir olur.

ben 64 litrede 300w rs electrical ısıtıcımı 22 derece ye ayarlıyorum termometre 29 30 dereceyi gösteriyor :) yani kısacası çok fazla geliyor kesinlikle bi termometre alıp öyle deneyin

Daha öncede söylemiştim, sizin ısıtıcınız muhtemelen arızalı. Çünkü bu ısıtıcılar termostatlı olduğu için, fazla gelme gibi bir durum olmaz. 20 litrelik bir akvaryuma isterseniz 500w ısıtıcı koyun ve sıcaklığı 28 dereceye getirin, su sıcaklığı 28 derece oldu mu kapanır ısıtıcı. Sizin ısıtıcınızın termostatı bozuk sanırım.

28 dereceye ayarlayın. Yalnız suyunuz geç ısınacaktır. 50 watt 84 litre için biraz az :)

benim paludaryum 50 Litre olmasına Ragmen 100 Watt Aldım. Bence Yeni bir ısıtıcı alın

AlperDeniz' Alıntı:
Az diyorum ama atıp tutuyorlar. Hiç durmadan çalışıcak cunku ısıtıcı. 20 dakkada bir çalışmak varken...
O parayı elektrik faturasından çıkarırsınız zaten ;)

Harcayacağı elektrik w'a göre değişir,50w fazla çalışır 100w'a göre ama w düşük olduğu için elektrik yemez fazla :)

Geri