Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı Derecesi

Cvp: Isıtıcı Derecesi

gazoz' Alıntı:
AlperDeniz' Alıntı:
Az diyorum ama atıp tutuyorlar. Hiç durmadan çalışıcak cunku ısıtıcı. 20 dakkada bir çalışmak varken...
O parayı elektrik faturasından çıkarırsınız zaten ;)

Harcayacağı elektrik w'a göre değişir,50w fazla çalışır 100w'a göre ama w düşük olduğu için elektrik yemez fazla :)

50 w yi 28 dereceye ayarlasan patlar ya :D

Bence az fark eder :) Sonuçta 50 w 10 saatte ısıtacaksa, 100 watt 5 saatte ısıtır.

Cvp: Cvp: Isıtıcı Derecesi

amir.mennan' Alıntı:
gazoz' Alıntı:
AlperDeniz' Alıntı:
Az diyorum ama atıp tutuyorlar. Hiç durmadan çalışıcak cunku ısıtıcı. 20 dakkada bir çalışmak varken...
O parayı elektrik faturasından çıkarırsınız zaten ;)

Harcayacağı elektrik w'a göre değişir,50w fazla çalışır 100w'a göre ama w düşük olduğu için elektrik yemez fazla :)

50 w yi 28 dereceye ayarlasan patlar ya :D

Niye patlasın ya ben 30lt'de 25 w çalıştırdım patlamadı :D

Patlamaz arkadaşlar sadece daha geç ısıtır :)

kerberos' Alıntı:
Daha öncede söylemiştim, sizin ısıtıcınız muhtemelen arızalı. Çünkü bu ısıtıcılar termostatlı olduğu için, fazla gelme gibi bir durum olmaz. 20 litrelik bir akvaryuma isterseniz 500w ısıtıcı koyun ve sıcaklığı 28 dereceye getirin, su sıcaklığı 28 derece oldu mu kapanır ısıtıcı. Sizin ısıtıcınızın termostatı bozuk sanırım.

olsun sonuçta 29 derecede sabit tutuyor ya o yeter :)

28 e alsam mı yoksa iyimi 29 30 derece arasında değişiyor

Cvp: Cvp: Cvp: Isıtıcı Derecesi

muros' Alıntı:
kerberos' Alıntı:
Daha öncede söylemiştim, sizin ısıtıcınız muhtemelen arızalı. Çünkü bu ısıtıcılar termostatlı olduğu için, fazla gelme gibi bir durum olmaz. 20 litrelik bir akvaryuma isterseniz 500w ısıtıcı koyun ve sıcaklığı 28 dereceye getirin, su sıcaklığı 28 derece oldu mu kapanır ısıtıcı. Sizin ısıtıcınızın termostatı bozuk sanırım.

olsun sonuçta 29 derecede sabit tutuyor ya o yeter :)

28 e alsam mı yoksa iyimi 29 30 derece arasında değişiyor
30-31in üstüne çıkmıyorsa önemli değil..

Şimdi Anlamadım ya Yani Sadece Bu Isıtıcı Nekadar elektrik masrafı yapar???? :ff:

Akvaryum 84 litre su alıyor ve ben onu 4/3ünü doldurdum 59-60 litre dolu
Isıtıcım 50W Çok mu elektrik gelir? :ff:

Bu Arada Daha fazla masraf yapamam malesef ailem çok kızıyor 130 tl harcadım...

filtre kaldı tek alıncak onuda cumartesi alıcam pazar günü fotoları koyucam...^^

Qeswirt' Alıntı:
Şimdi Anlamadım ya Yani Sadece Bu Isıtıcı Nekadar elektrik masrafı yapar???? :ff:

filtre kaldı tek alıncak onuda cumartesi alıcam pazar günü fotoları koyucam...^^

ikisininde yaktığı elektrik miktarı aynı olacak çünkü 28dereceye gelince otomatik olarak kapanacak.50w'da 100w'da aynı elektriği çekecek bu yüzden.Zaten ısıtıcılar elektrik faturalarına çok yansımıyor.Ben 50w kullanıyorum şuanda elektrik faturası tahminen 6-7 tl anca artırdı.Fotoğrafları bekliyoruz :)

Cvp: Cvp: Cvp: Isıtıcı Derecesi

gazoz' Alıntı:
Qeswirt' Alıntı:

ikisininde yaktığı elektrik miktarı aynı olacak çünkü 28dereceye gelince otomatik olarak kapanacak.50w'da 100w'da aynı elektriği çekecek bu yüzden.Zaten ısıtıcılar elektrik faturalarına çok yansımıyor.Ben 50w kullanıyorum şuanda elektrik faturası tahminen 6-7 tl anca artırdı.Fotoğrafları bekliyoruz :)

Teşekkür ederim Fotoları Pazar Akşamı koyacağım :))

28 dereceye ayarlayın ancak 100 w ısıtıcı öneririm. 50 w yetmez akvaryumunuz için

Bu Isıtıcı yatay koyulabilirmi acil yardımm
Marka AILONG

Tamam Koyulabiliyormuş gereksiz yorum için özür dilerim...

Geri