Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı derecesi

fireforce15

Bronz 5 Üye
arkadaşlar akaryumum 50 litre kaplumbagalarım daha yavrular suyun sıcaklıgını 26 dan yukarıya cıkaramadım 26 derece uygunmudur ?

birde bugun erkek olan ilk defa dişiye saldırdı yem yerken dişinin arka bacagını ısırdı ve 5 6 saniye bırakmadı dibe çekti ben müdahale ederken bıraktı o yüzden artık elimden vermeyi düşünüyorum yemi ağızlarına

son sorum erkek kaplumbagamın rengi parlak yeşil gayet canlı fakat dişinin rengi ona göre çok soluk bu bir hastalık belirtisi midir ?

not: aldıgımdan beri renkleri o şekilde

Cvp: Isıtıcı derecesi

derece ayarlanmıyor mu ? normal olarak 26-28 uygundur. hastalanırsa 30. 50w'lık ısıtıcı yeterlidir.

ikisine de aynı anda yem verin. ya da erkeğe önce verin. kabuk renkleri kuru alanda güneşlenme ve kabuk değişimine göre değişik renkte olabilir. benim küçük olanda dediğiniz gibiydi. uv lamba ve zaman zaman kabuğuna sürdüğüm D3 vitamini sayesinde koyulaştı. normalde oral yolla verilmesi gerek. ama yemedikleri için kabuğuna sürüyorum. ben bütün bunlar arasında renk koyulaşmasını daha çok lambaya bağlıyorum. nasıl insan esmerleşiyorsa o hayvanlarda da renk koyulaşıyor.

Renkleri tabiki farklı olabilir. Bendeki iki res de çok farklı iki renk tonunda. Doğuştan böyle.

Yem yeme dışında ısırma yoksa sorun değil. Algılamayıp bir süre daha ısırıp bırakmaması normal. Akvaryum içinde de ayrı köşelerde yem verebilirsiniz.

Geri