Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı hakkında

berkay35

Bronz 4 Üye
Merhaba ben akvaryumumun ısıtıcısını yazın takmıyorum fakat bu yanlış mıdır doğru mudur ? Doğru ise artık ısıtıcı takma vakti gelmiş midir ve ısıtıcı kaç derecede olmalıdır ?

Cvp: Isıtıcı hakkında

28 derece olmali yaz kis takmalisinz yoksa usutur :((

Teşekkür ederim hemen takıyorum

Acaba konumu nasıl olmalıdır ? Benim akvaryumum çok büyük değil ve ısıtıcı da çok kaliteli bir şey değil

Yarisindan cogu suyun icinde olmali dik koyamiyosan yan koy ama kablo olan yer dista
kalsin ayrica suyu bosalticagn zaman isiticiyi fisten cek yoksa patlar 5 dk once filan

mailto:/24y8w9s.jpg Şu an konumu böyle doğru mudur ?

Teşşekkür ederim bir de size bir soru daha sorucam ben kuru alanı yeni yaptım fakat lamba yok nasıl bi lamba almalıyım

berkay ısıtıcı ya dik vaziyette ya da tam yatay vaziyette ve komple su içinde olmalı çarpraz olmaz. tepesi su üstünde olduğunda ısıdan dolayı kuruyacağı için lastik tapası gevşer ve boşluk oluşur.

ısıtıcı termostatlı olduğu için sürekli kalmasında sakınca yok. yazın su olduğundan çok ısınırsa ısıtıcı çalışmaz. ama geceleri suyun soğuması durumunda devreye girerek ısının sabit kalmasını sağlar.

kuru alan için uvb'li ampul alman gerek. onu alıncaya kadar deve boynu lamban varsa içine normal lamba takıp belli bir mesafeden olmak kaydıyla ısı alanı oluşturabilirsin. kaplumbağayı pişirmeyecek kadar.

Kaplumbağayı pişirmeyecek kadar derken kaç derece mesela ? bir de bunu ölçmek için nasıl bir derece almalıyım

arkadaşlar 31-33 arası diyor. ben elimi tutarak bakıyorum. elin üst kısmı daha hassas olduğu için kuru alanın lambaya en yakın kısmında tutuyorum. yaklaşık bir dakika tutup bakıyorum eliniz yanmıyorsa mesafe doğru.

Anladım bu lambayı gidip bakkaldan 60W lamba bile alsam yeterli olur mu ?

şu an evde olanla yetinin. uvb tipi ampul almanız lazım. petshoplara bakın. biraz pahalıdır. ama gerekli olan o. aydınlatma ile ilgili bilgi forumda var ona bakın.

Isiticinizi komple suyun icine gommeden once kullanma kilavuzunu okumanizi tavsiye ederim. Bazi isiticilarin kafa kisminin disarida kalmasi gerekiyor

Isıtma lambası soft ampul olmalı. Halojen olanlar gözlerini alıp rahatsız edebilir ve kuru alana çıkmayabilirler. 60 w normal bir ampul 20-25 cm mesafeden 31-32 derece yapabilir. Ama ısıyı ölçmek gerekir.

Kuru alan ısısını normal civalı bir derece ile ölçebilirsiniz. Teraryum ısılarını ölçmek için pet shoplarda satılan derecelerden de alabilirsiniz.

Soft ampul dediğiniz evimizde kullandığımız ampuller midir acaba ?

Evde kullanılan ama beyaz göz almayanlardan olabilir. Aşağıdaki gibi içindeki teli gözükmeyen mat ampul.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

Anladım yardımlarınız için teşşekkür ederim en geç 2 haftaya akvuryumu büyüteceğim kaplımbağa için en mi daha önemli yoksa uzunluk mu ?

Bir de acaba bana dış filtre mi lazım iç filtre mi yoksa askı filtremi ? Ve de hava motoruna ihtiyaç var mı ? Birde ben bunu almayı düşünüyorum mailto:/pen-plax-kaplumbaga-platformu-buyuk-5B5D5F56.asp bu çok büyük mü gelir acaba ?

KAplumbağalar için hem en hem boy önemli. Kareye ne kadar yakın olursa o kadar iyi. Tabi tam kare hem yerleştirmek hem ekipmanları düzenlemek hemde bulmak anlamında zor ama enide geniş bir akvaryum gerekir. Tabi yükseklikte az olmamalı.
Eğer büyük akvaryum kuracaksanız kesinlikle dış filtre öneririm. Biyolojik döngüyüde sağlamış olursunuz. İleride canlı büyüyünce destek için iç filtre düşünülebilir.
Ben hava motoru kullanıyorum. Akciğer solunumu yaptıkları için sudaki oksijen miktarının doğrudan kaplumbağaya faydalı etkisi yok. Ama sudaki oksijen miktarı bakteri düzeni için önemlidir. Birde hava kabarcıkları su yüzeyine ulaşıp kısmen su sıçraması yaparak nemli bir su yüzeyi oluşturuyor. Nemli ortam kaplumbağa için faydalıdır.
Kuru alan için bahsettiğiniz ürünün yüksekliği 40,6 cm olduğu için bence iyi. Akvaryum ebatlarınıza uygun olarak bence tercih edilebilir.

Genişliği ve uzunluğu nasıldır acaba ?

Sizce kare olandan mı alayım yoksa üçgen olandan mı görsellik , yer ve kaplumbağının rahata açısından değerlendirirsek

Kaplumbağalar için minumum yükseklik ne olmalıdır acaba? Cünkü kabuk + kuyruk ve kafa boylarını katarsak 30 cm e geliyorlardır herhalde. 50 yükseklik kaplumbaga büyüdüğünde sanki 5-6 cm lik suda yüzen 3-4 cm lik kaplumbagalar gibi yüzme alanını kısıtlamaz mı?

Geri