Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı Hakkında

kaplumbaga9191

Yeni Üye
Bugün gidip ısıtıcı aldım ancak bu ısıtıcıya kaplumbağalar deyerse bi sıkıntı olur mu. Yanlışlıkla elim deydi ve baya yaktı :) 28 dereceye mi getireyim bir de.

Cvp: Isıtıcı Hakkında

Isıtcıyı hemen 28 dereceye çekmemen gerekir, yavaş yavaş yükselticeksin, akvaryumunun büyüklüğü ne kadar ve ıstıcın kaç watt onlar önemli.
Kapluşların için sorun olmaz onlar hissetmez bile benimkiler altına girip yatıyor çıkıyor yansa bile onlar kaçar alışırlar sorun olmaz.

26-28 serece uygundur. Isıtıcı sağlam olduğu sürece bu sıcaklıklara ayarlı ise hayvanlara zarar vermez. Çoğu gece tutunup uyuyor.

Evet ısıtıcı ayarı yavaş yavaş yükseltilir. Saatte iki derece uygun.

ahmet sen önce 26 derecede bir süre tut anlasınlar sıcak olduğunu sonra duruma göre 26-28 yaparsın benimkilerde ilk aldığımda sıcaklığı hissedip gelirdiler üstüne sonra ayakları yanar kaçardılar. hatta bir tanesi bayağı yanmış olacak ki ağzıyla ayağını ısırıyordu. :smile: sonradan öğrendiler. üstüne plastik destek yapayım dersen şöyle birşey alabilirsin.
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=252&mrk=273 bu standard boy cam tüplere uygun. ne yazık ki sonuncuyu ben almışım. :smile: buna benzer daha kapalı olanı senin işini görür.

seninki suyun içinde değil diye elin yanmıştır benimki hep ısıtıcının yanında bir şey olmuyor evet bende ısıtıcıya suyun dışında dokundum elim yandı o doğru ama kapluşun hissetmez

benimkiler arada ısıtıcıya sarılarak uyuyor :)

Hiç sorun olmaz korkmayın.Benim ki ısıtıcının altınını mekan yapmış yemi yiyo doğru oraya sabaha kadar orda yatıyo.:haha:

Geri