Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı Lamba Hakkında

Seramik ısıtıcı da ısıtır ama ışık vermez. Maalesef düşük wattlısı bulunmuyor. Yüksek wattlı da uygun değil. 100 watt çok.

Seramik ısıtıcı olmaz bu sadece ısı verir.
Halojen armut ampul en iyisidir. Isı, ışık ve az miktarda uva içerdiği için hayvanın ruh haline de iyi gelir.

Uvb veya seramik ısı lambası değil. En iyisi Halojen Armut ampuldür.

100watt fazla hayvanı yakabilirsiniz. Lamba ile kuru alan arası mesafe kaç cm?
uvb lambam oldugu icin aslinda dusunmustum. kuru alan lamba arasi 20-23 cm. 100 watt acmiyorum zaten gelince farkettim kullanmadim.

Halojen + UVB kullaniyorum da bulamadim iste halojen o yuzden alternatif ariyorum.

Rica ederim. Aldığınız uvb de uygundur 35cm - 50cm arası mesafeden konumlandırın.

En çok kuru alana çıktığı vakitte günde 1 saat kadar çalıştırmanız yeterlidir.
Ben neredeyse tüm gün açık tutuyorum. Neredeyse 1 senedir kullanıyorum bu markayı. İkinci yedeğe geçtim hatta. Halojen bulmak zor oluyor hayvancık kaç gündür sadece UVB ışığın altındaydı. Tekrar teşekkür ederim.

Ben neredeyse tüm gün açık tutuyorum. Neredeyse 1 senedir kullanıyorum bu markayı. İkinci yedeğe geçtim hatta. Halojen bulmak zor oluyor hayvancık kaç gündür sadece UVB ışığın altındaydı. Tekrar teşekkür ederim.
Isıtma lambası günde 12 saat çalışır. Yaz kış çalıştırılır.

Uvb günde 1 saat kadar çalışır daha çok kış aylarinda ihtiyaç duyarlar.

Akvaryumun olduğu bölge doğal güneş ışığını doğrudan almıyor hiç. Ben o yüzden açık tutuyordum.
Akvaryumun olduğu oda güneş ışığı alsın ama güneş direkt akvaryuma vurmasın bu yosunu arttırıyor.

Isıtma lambası ve az miktarda uvb evcil kaplumbağa için en iyisidir.

Geri