Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcı lamba saatleri

baranb

Bronz 3 Üye
Herkese merhaba, bir zamanlayıcı alıp sabah 8 akşam 6 arasında kurdum.sorum şu; bu saat aralığı doğru mu? Ve bundan sonraki saatler için açıkçası bazı endişelerim var ışık kapandımı kuru alan onlar için bitiyor sizce aralığı değiştirmelimiyim yada uzatmalımıyım.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Cvp: ısıtıcı lamba saatleri

Saatler uygun zaten çok fazla kuru alanda kalmıyorlar en fazla 1-2 saat onun dışında yüzmeyi tercih ediyorlar ya da su içinde dinlenmeyi eğer sudan çıkmadan tutunacakları bi alanda yapabilirsen suyun içindede çok rahat ederler...

Saat aralığı uygun. Ben 07:00-19:00 arasına ayarladım. Yazın bu şekildede olabilir. Ama 10 saatte uygun.

ben gece lambaası kullanıyorum mavi renk kuru alana doğru hem goz yormuyor hemde kuru alanaı ısıtıyor

ben çift zamanlayıcı kullanıyorum. akşam 18:00'de lambalar söndükten sonra 19:30'da gece lambası devreye giriyor. yani dalgıç florasan. o 1,5 saatlik ara payda güneş ışığı geldiği için boş bırakıyorum. bu da sabah 05:30'da sönüyor, gün ışığı odaya girince.

Cem Bey, akvaryumu akşam nasıl aydınlatıyorsunuz? Akşam için lamba alacam ama ne almalyım bilmiyorum. Hava kararınca yatana kadar. Tankın üstünde balastlı lambalık var.

Cem dalgıç floresan kullanıyor. Bu hem suda hem su dışında takılabilen bir ürün. Bende aldım geçenlerde. Marka roxin.

Memnun musunuz? İyi aydınlatıyor mu? Balasta bağlanır mı?

Bu lamba direk kordonu ile fişe takılıyor. Ben kayıtın hemen altına taktım. Görsel olarakta akvaryumdaki karanlıklığı aldığı için çok güzel.

Cem su dışında sorun yaşanabileceğini söylemişti sanırım. Plastik kısmı ısıdan erimiş miydi, şekilmi değiştirmişti ne.

bu ürün fişten balastlı ve su içine cama yapıştırılıyor. tüpünün uç kısmında ince bir lastik var iç ampul kaymasın diye birkaç ay kuru yerde kullanmıştım. o lastik hafif erime yaparak kahverengi bir renk verdi. suda tutarsan sorun olmaz.

Geri