Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı lamba

Dede lutfu

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar ben ısıtıcı lamnbamı 6 cm den yükseğe konumlandıramıyorum . 60w buzlu cam ampul kullanıyorum bir sıkıntı olurmu

Dereceyle ölç 30 31 dereceyse sıcaklık problem yok fakat konum olarak kaplumbagaya çok yakın degerse kendini yakabilir

O kadar yakın mesafe hayvanı kızartır. Lambanın ve konumladığın yerle birlikte bir resmi iyi olur. Bakalım alternatif bulabilir miyiz.

Hemen atıyorum

mailto:/D4mJGy.jpg

Kapağa bağlı ampul şuan ve sizin Dediğiniz masa lambası gibi olan şeylerden alma imkanım yok. Nasıl konumlandırabilirim. Bir de akvaryum kapağını çıkaramıyorum kırılacak diye zorlamadım.

Akvaryum kapağı olmamalı zaten içerdeki ısıdan kaynaklı buharlaşma hayvana iyi gelmez.

Kabloları da biçimsiz duruyor kopar sökülür akvaryuma akım verir.

Kapağı bir şekilde çıkar. Akvaryumun dört köşesine 10 cm kadar birşey koyup kapağı onun üstüne koyarsın hem akvaryum hava alır hemde mesafe uygun noktaya gelir. Evde seveboynu tarzı bir çalışma masası lambası varsa onu kullan. Yada duy alım kablo ile tavana tutturup sarkıtabilirsin.

Masa lambası var ama ampul giriş yeri ince sizce ince girişli ampuller ısıtırmı

Bu arada kapak tamamen kapatmıyor akvaryumu sadece yarısını kapatıyor

O tip duyla E14 dür. Bu tip ampullere buji ampulde denir. Buna uygun ampuller var. Kristal avize ampulleri ve ecolite halosoft ampulün E14 tipi de var. Bulunduğun yerde bauhaus varsa orada ecolite satılıyor. Yalnız lambanın max kaldıracağı güç ne ise ona uygun watt'ta ampul alırsın.

Geri