Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı Nedir?

Tarçın~

Altın 2 Üye
Katılım
2 Eki 2008
Mesajlar
294
Isıtıcı su kaplumbağası , çeşitli tropik balık türleri ve bunun gibi normal oda sıcaklığında suda yaşayamayan canlıların suyunu ısıtmak için kullanılan bir alettir.

Kafa bölümünde su sıcaklığını ayarlamak için dereceler bulunur ve bu şekilde ayarlama yapabilirsiniz ama ısıtıcıların termometreleri bazen doğru bir ölçüm yapamadığından dolayı akvaryum ve paludaryumlarınızda 2.5 liraya edinilebilen ve cama yapıştırılabilen termometrelerden almanızı öneririm.Isıtıcılar akvaryumun veya paludaryumun tabanına monte edilebildiği gibi duvar bölümüne de vantuzlar yardımıyla monte edilebilir.Tavsiye edebileceğim en iyi markalar Sera Isıtıcısı ve Eheim Jager'dır.Bunların yanında daha düşük kaliteli ancak sağlam Atman , Shark ve Resun kullanılabilir.

Dikkat etmeniz gereken nokta ısıtıcının çalışırken asla suyun yüzeyine temas etmemesi gerektiğidir.Hayvancılar siz patlatıp (Isıtıcılar çalışırken havaya çıkarsa patlayabilir , hayvana zarar gelmez ama camı çatlayabilir veya patlayabilir.) yenisini alın diye , içine su kaçar bunun diyerek bir kısmını su yüzeyinde tutmanızı söyleyebilir ama bu genelde doğru değildir.Eğer böyle söylerse "Ben suyun tabanına tamamen batabilen bir ısıtıcı istiyorum." deyin çünkü suyun dibine koyulduğunda içine su kaçan ısıtıcıdan asla hayır gelmez.Hatta artık bu tip ısıtıcıları pek üretmiyorlar.Bir de bunu söyledikten sonra verdiği ısıtıcıyı almadan önce "Ben bu ısıtıcıyı alıyorum ancak eğer içine su kaçması gibi bir sorunla karşılaşırsam bunu geri getiririm ve yenisini alırım veya paramı geri isterim." diyerekten anlaşın.Çünkü normalde haklı olmanıza rağmen hayvancılar 2 kuruşun hesabını yapıp pislik yapabiliyorlar.Eğer bunu söylerseniz size "suya koyduğunuzda içine su kaçmaz" demesine rağmen su kaçarsa gidip değiştirebilirsiniz.Bir de eğer ısıtıcınızı paludaryumdan veya akvaryumdan çıkarmanız gerekiyorsa 10-15 dakika önce fişini çekin ve soğumasını bırakın ve bundan sonra çıkarın.

jager2.jpg
 
Özverili bir açıklama olmuş teşekkürler Tarçın~. Karşılaşılabilecek en büyük sorundan da bahsedilmiş. Alacaksanız bir kere alın EHEIM JÄGER alın derim ben. 10 üzerinden 10dur puanım. Ayrıca piyasada 3-5 lira arası yine JÄGER ısıtıcı korumaları var. Ömürlük gider bu ısıtıcı.
 
Cvp: Isıtıcı Nedir?

Isıtıcıyı öğlenleri kapatsam mı ya, havalar sıcak.
 
Cvp: Isıtıcı Nedir?

Atmosfer sıcaklığı gün içinde sürekli değişir, kaplumbağanızın ani sıcaklık değişimlerinden etkilenmemesi için ısıtıcı sürekli açık kalmalı. zaten sıcaklık yeterli seviyede ise ısıtıcı çalışmaz merak etmeyin.
 
Cvp: Isıtıcı Nedir?

çok teşekkür ediyorum cevap için
 
Geri
Üst