Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isitici patladi

Rafael97

Yeni Üye
Uc bucuk cm kabuk boyunda bir adet kaplumbagam var bugun kaplumbagami plastik kaptan kurtarmak icin petshopa gittim Sobo marka 150 w isitici, ic filtre ,yaklasik 40 lt akvaryum ve icine taş vs aldim. Adam isiticiya iyi dedi 600 tl verdim isiticiya neyse eve geldim suyu koydum akvaryuma filtreyi de taktim. Isiticinin fişini prize taktim 28 dereceye ayarladim hemen isindi bende suya soktum bir anda patladi. Isiticinin ic aksaninda bir takim bozukluklar meydana geldi. Yarin gidecem baska bitane alacam bide bu cok ısınıyor benim kapkumbaga kucuk o yuzden 50 w alacam.Arkadaslar sakin isitici sicakken suya sokmayin patliyor. Icindeyken calistirin

Uc bucuk cm kabuk boyunda bir adet kaplumbagam var bugun kaplumbagami plastik kaptan kurtarmak icin petshopa gittim Sobo marka 150 w isitici, ic filtre ,yaklasik 40 lt akvaryum ve icine taş vs aldim. Adam isiticiya iyi dedi 600 tl verdim isiticiya neyse eve geldim suyu koydum akvaryuma filtreyi de taktim. Isiticinin fişini prize taktim 28 dereceye ayarladim hemen isindi bende suya soktum bir anda patladi. Isiticinin ic aksaninda bir takim bozukluklar meydana geldi. Yarin gidecem baska bitane alacam bide bu cok ısınıyor benim kapkumbaga kucuk o yuzden 50 w alacam.Arkadaslar sakin isitici sicakken suya sokmayin patliyor. Icindeyken calistirin
Su ısıtıcıyı su dışında çalıştırmayın. Su hacmi ile eşit watt değerine sahip ısıtıcı alabilirsiniz. Taşları çıakrtın psilik tutuyor yada boyalı taş ise suya salınım yapıyor.

Isıtıcı su dışında çalıştırılmaz. Suya oranla daha fazla ısınacağı için camın tavı bozulur. Soğuk suyu yediği anda patlar. Aynı şekilde su içinde çalışıyorken hava ile temas ederse o kısım camı aşırı ısındıracağından yine patlar onun için tam batabilen yada çelik ısıtıcı olması uygundur. Kaliteli ısıtıcılarda emniyet koruması yanında kalın quartz cam kullanırlar.

100 wattlık alın. Sonraki akvaryumda da kullanırsınız. Tetra ht yada roxin ve ribao markaların çelik ısıtıcısını alın.

Hocam taslari cikartiyorum o zaman, rampa ve kara alanını baska bir sekilde olusturmam gerekecek sistemim suan bu sekilde kaplumbagam da gorselde, siverekte yasiyorum burda pek imkan yok o yuzden petshoptan bulduklarimi aldim suan isticida bir sorun yok calisiyor kalibresi yanlis herhalde. isiticida elektronik derece bulunmadigi icin kalibre edemedim 20 derecede ayarli ama sanki su 30 derece civari gibi geldi bana bende ona gore ayar verecem simdilik 16-18 de tutarim isitici suyun sicakligina gore arada kapatiyor kendini geri aciyor. Soyledikleriniz disinda ne gibi eksiklerim var hocam
IMG_20241217_183941.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20241217_183628.jpg
    IMG_20241217_183628.jpg
    3.7 MB · Görüntüleme: 13
Isıtma lambası eksik.

Lamba için bu konuya bakın.

Isıtıcıyı tabana yapıştırıp yüksekliği 15 cm yapın. Kuru alana alternatif bulun. Tamamen kuru olacak. Tepesinde ısıtma lambası olacak.

Su ısısı için evde kullanılan derece varsa onu suya batırıp kontrol edin. 28 derece suya göre ayarlayın.

Isıtıcıyı tabana yapıştırıp yüksekliği 15 cm yapın. Kuru alana alternatif bulun. Tamamen kuru olacak. Tepesinde ısıtma lambası olacak.

Su ısısı için evde kullanılan derece varsa onu suya batırıp kontrol edin. 28 derece suya göre ayarlayın.
Isiticiyi tabana yapistirmak valla cok mantikli sagolasin suyu 15 cm yuksekliginde ayarliyorum kuru alan olarak birseyler dusunup bulacam lambayla termistat yarin alirim tesekkur ederim

Yalnız hayvan altına girip vantuzu attırırsa ısıtıcıyı yan cama dipten vantuzlayın.

Geri