Merhaba, 30cm x 22.5cm bir akvaryum aldım. Su yüksekliği 6cm. 10cm çıkartılabilir. Isıtıcı almak istiyorum bir kaç modele baktım ekte resimlerini yolluyorum. Nasıl bir model önerirsiniz?
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Cem bey bu tür filtrelerin motoru alt kısımda oluyor diye biliyorum.Bunu bilmiyorum. Tam bir etkisi olmaz ama olmamasında iyidir. Motoru su içinde olacak yan yatıyorsa yan çevirip kullanın.
40 watt ise uygundur. Yalnız lambayı bugün kullanmayın bakın hayvan suya inip uyuyorsa tamamen bırakırsınız. Alışkanlık haline getirirse kışın sorun olur. Hayvan lamba olsa da hastalanabilir.Gece kırmızı gece lambası aldım uyuyor sanırım.
Ben ilk defa gördüm bilmiyorum.Cem bey bu tür filtrelerin motoru alt kısımda oluyor diye biliyorum.
Evet sudan çıkmıyor zaten dışarıya suyun altında hep. Korkuyor benden gündüz dışarıda olsa bile hemen suya dalıp saklanıyor.40 watt ise uygundur. Yalnız lambayı bugün kullanmayın bakın hayvan suya inip uyuyorsa tamamen bırakırsınız. Alışkanlık haline getirirse kışın sorun olur. Hayvan lamba olsa da hastalanabilir.
Cem bey benim akvaryuma sokak ışığı vurmuyor, önerebileceğiniz ışık var mıdır?Suda duruyorsa ampulü gece kullanmayın. Sokak ışığı cama vuruyorsa yeterli loş ortam sağlar.
Su güvenli alan kuru alan ise tehdide açık zayıf oldukları bölge. Hayvanı kuru alanda görürseniz odaya girmeyin. Girmek gerekiyor ise yavaş hareket ederek göz kontağı kurmayın. Hayvan kamufle olduğunu sanıp inmeyebilir.
Yine de en alışık, güven bağı oluşmuş hayvan bile yetişkin olsa da suya kaçabilir.
Peki akvaryumun neresine koyacağım?Kendinden fişli, prize takılan led gece lambaları var. Onlardan al. Sensörlü olursa daha iyi kendi açılır kapanır. Hareket sensörlü değil karanlık sensörlü. Sensörlü ve düğmeli olarak iki çeşit.
Bunlar loş ışık verir hayvanı rahatsız etmez. Hayvan suda hareket ederse gözünü sağa sola çarpmaz.
Pahalıya gerek yok ampul satanlarda bulursun.
Yada fişli duy alıp 1 W renkli ampul takarsın.
Peki dalgıç florasan gibi birşey duydum onlar da mı aynı işlevi görüyor?Akvaryuma koymayacaksın odada herhangi bir prize takacaksın. Odayı loş biçimde aydınlatacak.
52-53 watt lamba arıyorum sabahtan beri ama hiç bir yerde bulamadım en son bi dükkanda 28 watt buldum adam civcivler için falan ısıtma olarak kullanılıyor dedi bende aldım denemek için sizce olur muDalgıç florasan ısıtma lambasından uyku saatine kadar yanar. 19:00-21:00 arası.
Olur ama fazla ısı vermez. Lamba hayvanın temas edemeyeceği yükseklikte olmalı.52-53 watt lamba arıyorum sabahtan beri ama hiç bir yerde bulamadım en son bi dükkanda 28 watt buldum adam civcivler için falan ısıtma olarak kullanılıyor dedi bende aldım denemek için sizce olur mu
Kuru alanı 32 dereceye sabitletleyecek şekilde konumlandırmanız lazım.Yanlış bilmiyorsam almamız gereken ampul buydu;
Bende ısıtıcı lambasıyla ilgili şunu soracaktım. Kuru alanın kaç cm yukarısına koyalım?