Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcı sıcaklığı

volkan0312

Bronz 4 Üye
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
44
Arkadaşlar benim tospişi aldığımdan beri(daha sonra paludaryumu büyütmem de dahil) aynı ısıtıcıyı kullanmaktayım.Markası resun hd9000 100 watt.Gayet memnunum fakat bir süredir aklıma takılan birşey var.Suyun derecesini bu ısıtıcıyla nedense hiç 28 dereceye çıkaramadım.İlk başlarda 26 veya 26.50 derecedeyken zamanla (yaklaşık bir yıl 3 ay) bu 25 dereceye düştü.Kendini adeta 25 dereceye sabitledi.Su biraz soğuyunca hemen devreye girip çalışıyor.Ayarını hep 32 derecede tutmama rağmen (bu en yüksek derece ayarı fakat o hep 25 te çalışmakta, 25 te tutsam belkide 22 derecede çalıştıracak kendini)sudaki iki derecem dehep 25'i göstermekte.Geçenlerde bir petshopçu onun içten ayarının bozulmuş olabileceğini bir ara götürüp tamir ettirebileceğimi söylemişti ama araya kış girince gene kaldı.Size sormak istediğim ise acaba böyle bir tamir mümkün mü ,hiç duyan var mı?Yada yeni bir ısıtıcı almalı mıyım?Benim tospisin keyfinde bir değişiklik yok ama sanki hareketleri birazcık yavaşladı gibi geliyor.
 
aynı sorundan bende muzdariptim.. ısıtıcımın derecesi 32 olmasına rağmen suyun sıcaklığı 25 derecede kalmıştı ve ben yeni almıştım. İki gün çalıştırmadım daha sonra eski ayarına getirip 32den 29 a düşürdüm ve şu an 27 - 29 derece arasında sürekli.. Tamirini hiç duymadım hassas aletler mümkün olabilirde olmayabilirde .. Şimdiden geçmiş olsun
 
Tamir imkanı bence de pek mümkün değil o yüzden yenisini alın derim mutlaka malum kış aylarındayız ısıtıcının önemi hayli fazla bu aralar. Şu an kullandığınız ısıtıcının watt ı akvaryumdaki suyu ısıtmaya yetmiyor olabilir diye düşünüyorum bu yüzden wattı daha yüksek bir ısıtcı almanızı öneririm.
 
Ben her ihtimale rağmen dün akşam 200 watt atman ısıtıcı sipariş etmiştim.Kargoya verilmiş yarın elime geçer.Diğerini dediğiniz gibi başka biryerde derecesini 29 a düşürüp tekrarçalıştırmayı deneyeceğim.Gerçektende söylediğiniz şekilde ayarlanan ısıda çalışırsa elimde yedek olarak tutarım nede olsa bir yıldan fazladır kullanıyorum sağlam birşey.


Mesajlarda kısaltma kullanmayalım/tubidik
 
Arkadaşlar bugün şiparişim olan ısıtıcım geldi.Bu arada sitenin sponsoru gayet iyi ve hızlı çalışıp kaliteli hizmet veriyor.Tavsiye ederim.Isıtıcı alacaklara tek kelimeyle Atmanı tavsiye ederim.Önceki ısıtıcımla karşılaştırdığımda aradaki fark bariz.Hemen çalıştırdım ve su sıcaklığı şimdi 28 derece ve sabit.
 
Geri
Üst