systemfailure
Yeni Üye
arkadaşlar kolay gelsin herkese. kırmızı yanaklı için ısıtıcı sıcaklıgı kac derece olmalıdır __??? ve de bu ısıtıcı cok yakıyor mu elektrik olarak??
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Rica ederimsystemfailure' Alıntı:eyvallah teşekkürler...
MissSevda' Alıntı:ya benim veteriner kaplumbagam 11 cm oldugu icin isiticiyi cikar dedi pf bende bosuna isitici aldim.
aragorn' Alıntı:Florida ve Meksika körfezi ana vatanları olarak geçiyor. Florida yaklaşık 25-28 paralellerde yer alıyor diye biliyorum yani ılıman bir iklime sahip genelde. Meksika körfezi zaten ekvatora daha da yakın. Evet yine de tabi dışardaki göllerde sıcaklık her zaman sabit ve 28derece değil ancak orda doğal şartlarda büyümüş ve ona adaptasyon sağlamış kaplumbağalar var bizlerde ise hiç doğa görmemiş ve dışardan gelebilecek her türlü etkiye daha bu yüzden çok daha duyarlı olan çiftlik üretimi kaplumbağalar var. Bu nedenle doğadaki bir kaplumbağaya göre çok daha narin bizlerdeki kaplumbağalar. Evlerde her türlü önlemi alıp sıcaklığa dikkat edin 28 den aşağaya inerse risk oluşturabilir denmesinin nedeni de bu.
cahide' Alıntı:MissSevda' Alıntı:ya benim veteriner kaplumbagam 11 cm oldugu icin isiticiyi cikar dedi pf bende bosuna isitici aldim.
Ben de Sevda Hanım'ın kaplumbağasının ay olarak benden küçük olsa da uçmuş bir boya sahip olduğunu öğrenince sıcaklığı direk 32 dereceye çıkarmış bulunmaktayım... Birkaç gündür böyleyiz..
tengrimountain' Alıntı:Cihan aslında senin bu yazdıklarında mantıklı. Ama kafamda şöyle bir soru var, bu hayvanlar genetik olarak zaten belirli bir sıcaklık aralığında yaşamaya alışkınlar. Yani 10 nesil dahi çiftlikte üretilseler, fare gibi hızlı mutasyona uğramadıkları için temel özellikleri aynı kalacaktır diye düşünüyorum. O nedenle 28 derece çok yüksek geliyor. Ama açıkçası ısıyı indirmeye de korkuyorum çünkü hemen herkes bu sıcaklıkta bakıyor. 24-25 derecede sabitlersek ne olabilir merak da etmiyor değilim.
MissSevda' Alıntı:cahide' Alıntı:MissSevda' Alıntı:ya benim veteriner kaplumbagam 11 cm oldugu icin isiticiyi cikar dedi pf bende bosuna isitici aldim.
Ben de Sevda Hanım'ın kaplumbağasının ay olarak benden küçük olsa da uçmuş bir boya sahip olduğunu öğrenince sıcaklığı direk 32 dereceye çıkarmış bulunmaktayım... Birkaç gündür böyleyiz..
Haha ne kadar sagliksiz, bende çok hizli büyüdü diye vucudu dinlenmesi için kis dinlenmesine yatirmistim. Kis dinlenmesine yatirdim bööööyle vucudu kendine geldi iç organlari dinlendi ardindan kendisi uyanmak istedi ordan oraya dolaninca isiyi 26 dereceye kadar çikardim. Hizli büyümesi hiçte saglikli degil ben cahildim bilmiyordumda siz niye istiyorsunuz yavrucak basima ne geldi bu su niye sicak anne anneeee diye düsünüyorduk kara kara saunadaymis gibi