Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcı sorunu

KapLumbagamNinja

Bronz 2 Üye
Katılım
31 May 2010
Mesajlar
85
merhaba,çubuk ısıtıcı kullanıyorum ben 15 liralık birşey,hiç memnun değilim.28 derece yapıyorum elimi sokuyorum suyu ılık beklerken bildiğimiz sıcak geliyor.çok ısıtıyor,saçmalıyor.bu dandik alette bu olay normal herhalde.çıkartınca da çok soğuk oluyor. bana fazla yer kaplamayan ve pahalı olmayan akıllı bir ısıtıcı önerirmisiniz.
teşekkürler şimdiden.



Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
Merhaba.
Öncelikle sormak istedigim bir soru var.
Akvaryumda suyun sıcaklıgını ölçebileceginiz bir termometre varmı ?
Yoksa suyun sıcaklıgını elinizle anlayamassınız.
Eğer var ise;
Atman önerebilirim.Fiyatı pahalı gelebilir ama gerçekten kalitelidir...
 
hayır termometrem yok.atman dediğiniz alet yer kaplar mı? daha fazla sıkıştırmak istemem eşkıyaları. :)


Mesajlarda kısaltma kullanmayalım/tubidik
 
Bu suyun isisi elle ölçülecek birsey degil, Bazen ben elimi soktugumda bana soguk geliyor siçakligi ölçtügümde normal 25 gösteriyor. Bence bir ölçün eger istediginiz sonucu almiyorsaniz ayarlaya bilirsiniz. Mesela çok isitiyorsa ayarini kisin az isitiyorsa arttirin.
 
Suyun bana da sıcak geldiği zamanlar olabiliyor.. Eliiz biraz soğuk bir ortamdaysa özellikle akvaryuma sokunca sıcak gelir su.. Küçük bir termometre edinebilirsiniz. Her zaman akvaryumun içerisine sokmasanız da ara ara oradan kontrol edebilirsiniz
 
Aynı sıcaklıktaki su kimi an elinize sıcak kimi ansa soğuk gelebilir bu çok doğal bir durum bu yüzden diğer arkadaşların da dediği gibi su sıcaklığını termometre ile kontrol etmeniz şart. Akvaryumcularda satılan şerit termometrelerden alabilirsiniz. Termometre aldıktan sonra sıcaklık ayarladığınız değerde sabit kalıyorsa sürekli, ısıtıcınız sorunsuz çalışıyor demektir.
 
Geri
Üst