Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İsıtıcı sorunu..

Raphael-Michelangelo

Bronz 2 Üye
100 W su ısıtıcısı kullanıyorum. Akvaryumum 15 lt falan. ısıtıcıyı 28 dereceye ayarladığımda su sıcaklığı 30 derece oluyor. Tam tutturamadım ayarını. Kağıt gibi olan termometrelereden kullanıyorum. 27-28-29 bunların üçü de renkli görünüyor şu an. Sizce yapılması gereken nedir? Daha büyük bir tanka geçeceğim. Ama geçiçi olarak ne yapmalıyım?

Cvp: İsıtıcı sorunu..

26 dereceye ayarlarsanız ortalama 28 derece falan olur su. Isıtıcınızın kapasitesi akvaryumunuzun 6-7 katı. Bi de akvaryum içi, cam termometrelerden temin edin 3 tl falan onlar daha garanti ısı ölçmekte.

ben 25,5 dereceye ayarladım. dediğiniz gibi 27-28-29 aralığında benimki çelik ısıtıcı. sizin su oranınız çok az siz 25 dereceye ayarlayın. ve konrol edin. benim akvaryumum kapaklı olduğu için geceleri buhar yaparak havasını ısıtıyor. o yüzden ısıyı daha düşürmüyorum. ama sizinkinin üstü açıksa sıcak su üstü soğuk kuru alan hasta edebilir.

Ben kapagi kapatinca cok buhar olur , nemden rahatsiz olurlar diye kapatmiyordum. Geceleri kuru alanin üstünü örtüyorum. Yine de kapat derseniz kapagını kapatayim akvaryumun?

tropikal ortamda yaşadıkları için sorun olmaz tabi benim kapakta kablolar için iki adet ufak delik var fazla buhar olması durumunda ordan hem tahliye yapıyor hem de oksijen içeri giriyor. gece lambası için kullandığım yer kapaktaki camın üstünde durduğu için nemden etkilenmiyor.

Kablolar için bulunan boşluklar benim akvaryum kapağımda da mevcut. Ayrıca ortada 4 cm yarıçaplı çıkarılabilen ayrıca bir kapak var. Eğer ki daha rahat olurlar , daha sağlıklı bir ortam olur onlar için derseniz hemen takayım kapağını ?

Bence termometreniz yanlış. Su içinde kullanılmayan kağıt termometreler dışarının ısısını da ölçer dolayısıyla doğru sonucu elde edemezsiniz.

Seranın bu şekilde suyun içine asılan vantuzlu termometreleri var.
En doğru sonucu bununla alabilirsiniz.

mailto:/photos/54/11/61/big_95541161oc4.jpg

ecem ısıtıcısı kapasitenin üstünde dolayısıyla 28 derecede ayarlı iken stop ettiğinde ızgara sıcaklığı bir müddet daha ısıtarak dereceyi yukarda gösteriyor. gene de dediğin gibi iç derece dış dereceden daha sağlıklıdır. dış derece daha soğuk gösterebilir.

ve barış kapağı kapatabilirsin. ben uv lambayı kullanırken kaldırıyorum kapağı. diğer durumlarda oda sıcaklığı 20-22 derece arası seyrediyor. hayvanları üşütmemek lazım.

Geri