Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı üzerindeki garip pislik

zaferya

Bronz 1 Üye
Merhaba arkadaşlar. Dün birşey farkettim, yaklaşık 10 gündür çalışan akvaryumumda ısıtıcımın üzerine beyaz tabaka kaplı gibiydi, Heryeri.

Bu nedir diye parmağımı sürdüğümde aşırı kaygan oldugunu ve parçalandığını gordum. Hemen çıkardım çünkü akvaryumun suyunu pısletecegı bellıydı. Dokunmasam birşey yoktu ama elbet kaplumbagam ona dokunacaktı. Böyle kaygan sümük gibi bir maddeyle kaplanmıştı heryeri ısıtıcının. Peçetelerle temizleyip tekrar koydum akvaryuma. Ama posisyonunu değiştirdim. Dar olan cama dikey yapıştırdım. Bu maddenin ne olup olmadıgını çözmüş değilim. Kaygan şeffaf ve pul pul dökülen bir maddeydi akvaryumdaki tüm parçalar temiz birtek ısıtıcının etrafına yapışmıştı.

Şöyle bir tezim var; ısıtcı yatay şekilde uzun olan caman yapışıktı ve filtrenin çıkış noktası dırek ona vuruyordu, bu 10 gün içinde tazikli su puskurten fıltre cıkısımın meydana getırmıs olabılecegı bırseymıdır dersınız? En mantıklı bu geldı aklıma.

Şimdi bırkac gun yerını degıstırdım gozlemleyecegım bakalım ne olacak..

Cvp: Isıtıcı üzerindeki garip pislik

Kokuyomu o madde Eğer kokuyosa bakteriler kaplamıştır ısıtıcıyı ondan öyle oluyo

Akvaryumda mürekkep balığı kemiği yada farklı bir kök var mı? Gerçi sadece ısıtıcıda olduğu için sizin tespit daha kuvvetli ihtimal gibi.

Birtek mango kökü var birde silis kum ve ipek yapraklı bitki , başka birşey yok.

Bu arada akvaryumumdan inanılmaz rahatsız olmaya başladım :) Çok küçük kaldı :) Ayrıca kuru alanım da çok büyük kaldı yarısını kapladı resmen..

100 x 50 x 50 yaptırsaymışım keşke..

Hatırladığım kadarıyla gayet güzel bir akvaryumdu :)

Güzelliğine diyecek lafım yok fakat "istediğim" gibi olmadı. Neyse artık 1 yaşına kadar bu akvaryumda olur sonra istediğim gibi bir akvaryum alırım çok daha büyük ve bir dış filtre tabiki :)

Bakteriler, yosunlar, algler, tek hücreliler... Siz seçin içinden, ama hangisi olursa olsun herhangi bir zararı yok.

ısıtıcı üstündekiler deri kalıntısı olabileceği gibi alg oluşumdan kaynaklı pislik birikmesidir. ısıtıcı filtrenin emiş tarafına yakınsa su sirküle ederken filtreye gelmeden üstüne yapıştırıyordur. bu genelde küçük akvaryumlarda olan bir durum. pislik gene oluşursa fişi çekip ısıtıcıyı üstündekiler dağılmadan alıp lavaboda yıka.

Birazı dağaldı vakumla alabıldıgımı aldım fakat dıpte hala bıkac parca kaldıgına ınanıyorum sorun olur mu sızce ?

fazla birikmedikçe sorun olmaz. filtrenin yaptığı sirkülasyon iyiyse çekip alacaktır.

Geri