Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

İsitici ve Uvb Lamba

gizeemm00

Yeni Üye
Merhabalar su kaplumbagami dun aldim bana kucuk bi fanusta verildi onlarin zararli oldugunu okudum balik akvaryumuna gecirecegim ama onceligimin akvaryum isiticisi mi uvb lamba mi oldugunu bilmiyorum. en kisa zamanda ikisini de saglamaya calisacagim ama hangisi daha onemliyse hemen alicam. uygun fiyatli kaliteli isitici oneriniz varsa acigim:)

Foruma hoşgeldiniz.

Uvb ampulleri 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Yavru iken gerekli ihtiyacı yemlerden karşılıyor. Bu dönemler kabuk esnek yapıda olmalı. Büyürken iç organlar baskı altında kalmaz ve darbe gelmesi halinde absorbe eder.

Isıtma lambası alacaksınız. Su ısıtıcı ve filtre akvaryum hacmine göre belirlenir. Akvaryumu ise minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Önce akvaryumu alın ona göre ısıtıcı ve filtreyi belirleyelim.

Isıtma lambası konusunda burada bilgi verdim.

Yem olarak tropical axolotl yem ile sera, tetra ve dajana markalardan birinin gammarusunu alın. Sabah stick yemi akşam gammarusu verin.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün sonrasında tek öğüne düşeriz. Önce atakanpetshopa bakın. Sonra akakçe ve cimri.com üzerinden bakın.

Foruma hoşgeldiniz.

Uvb ampulleri 7-8 cm kabuk boyu sonrası kullanırsınız. Yavru iken gerekli ihtiyacı yemlerden karşılıyor. Bu dönemler kabuk esnek yapıda olmalı. Büyürken iç organlar baskı altında kalmaz ve darbe gelmesi halinde absorbe eder.

Isıtma lambası alacaksınız. Su ısıtıcı ve filtre akvaryum hacmine göre belirlenir. Akvaryumu ise minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun süre gider. Önce akvaryumu alın ona göre ısıtıcı ve filtreyi belirleyelim.

oncelikle tesekkur ederim. elimdeki akvaryum biraz kucuk suan kaplumbagam buyuyene kadar is gorur diye dusundum. olculeri uzunlugu 28 cm genisligi 13 cm derinligi 20 cm. kaplumbagam da suan cok kucuk oldugu icin alan bulabilie diye dusundum. gerekli kuru alani ve rampayi sagliyorum. buyudugunde daha buyuk bi akvaryuma gecip isiticiyi saglayacagim. suan icin gerekli olan sadece isitici ampul mudur?

40WATT Akkor ampul alın . Lamba tutucu olarak masa lambası alabilirsiniz metal çanaklı. Su ısıtıcı ve ısıtma ampulu öncelikli. Bahsettiğiniz yuva çok küçük su ısıtıcı sığmaz oraya. şimdilik idareten gıda kabına yada orta boy bir akvaryuma geçin. kış geliyor hayvan üşütebilir.

Hayvanda kabuk rahatsızlığı varsa uvb öncelikli. 7 8cm kabuk boyundan sonra uvb lamba alın. Led olandan alın

Elinizdeki beta balığı akvaryumu. Sağlıklı gelişim için yüzeceği uzunlukta bir akvaryum ve akciğer gelişimi için derinlik lazım.

Bu akvaryuma su ısıtıcı da sığmaz. Bir an önce gereken sistemi kurun. Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olursa kurtulması zor ve tedavisi uzun süreç ister.

Elinizdeki beta balığı akvaryumu. Sağlıklı gelişim için yüzeceği uzunlukta bir akvaryum ve akciğer gelişimi için derinlik lazım.

Bu akvaryuma su ısıtıcı da sığmaz. Bir an önce gereken sistemi kurun. Hayvan üşütüp akciğer enfeksiyonu olursa kurtulması zor ve tedavisi uzun süreç ister.
yeni akvaryuma gectim 140 litrelik. yuzebilcegi uzunlukta 98 cm uzunlugu var. derinliği kabugunun 2 kati olcak sekilde ayarladim daha mi derin yapmaliyim? isitici lamba aldim. bu hafta icinde su filtresini ve isiticisini da alacagim.

40WATT Akkor ampul alın . Lamba tutucu olarak masa lambası alabilirsiniz metal çanaklı. Su ısıtıcı ve ısıtma ampulu öncelikli. Bahsettiğiniz yuva çok küçük su ısıtıcı sığmaz oraya. şimdilik idareten gıda kabına yada orta boy bir akvaryuma geçin. kış geliyor hayvan üşütebilir.

Hayvanda kabuk rahatsızlığı varsa uvb öncelikli. 7 8cm kabuk boyundan sonra uvb lamba alın. Led olandan alın
tesekkur ederim daha buyuk bir akvaryuma gectim dediginiz gibi.

yeni akvaryuma gectim 140 litrelik. yuzebilcegi uzunlukta 98 cm uzunlugu var. derinliği kabugunun 2 kati olcak sekilde ayarladim daha mi derin yapmaliyim? isitici lamba aldim. bu hafta icinde su filtresini ve isiticisini da alacagim.
Yavrularda minimum su derinliği 15cm yeterli olur. Yetişkin olunca kabuğun 2 katı olacak şekilde uygun. Kuru alanı nasıl yaptınız.

rampa seklinde bi tas koydum rahatlikla cikabiliyor. isitici lambasi kuru alani isitiyor. su isicitisi da aldim ve kurdum. su derinligini dediginiz gibi yaptim. tesekkur ederim.

Geri