Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcı

selçuk58

Bronz 5 Üye
herkese merhaba 250 litrelik akvaryumumda kaplumbağa ve balıklarımı besliyordum son zamanlarda kaplumbağam balıklarıma saldırmaya başladı ve ayırmak zorunda kaldım balıklarıma biraz küçük bir akvaryum aldım ve x-ilong at-700 isimli bir ısıtıcı aldım sorum şu: x-ilong ısıtıcı güvenilirmi bir arıza çıkarırmı ve dışı cam ısıtıcının suda elektrik çarpma ihtimali varmıdır? cevaplarsanız sevinirim. :)

Kaliteli ısıtıcılardan değil. Roxin ayarında. Ama balıklar için iş görür. Kaplumbağalar gibi ısıtıcı ile uğraşmazlar.

Dik konumlandırmalı. Üstteki plastiğe kadar su içinde olmalı. Cam tüp komple su içinde olacak. Buharlaşmaya bağlı su eksilmelerine dikkat et. Balıklar için ısı 24-26 derece aralığında olacak. Geneli bu ısı aralığında yaşıyor.

Isıtıcıda güvenlik sistemi yok. Camı standard cam. Quartz cam gibi sağlam değil. Çalışırken hava teması camı çatlatır.

Fazla pahalı birşey değil arıza yaparsa atarsın yerine ya atmanın BT modelini bu tam batar. AT modeli dik konumlandırılmalı. Veya roxin yada rubio çelik ısıtıcı alırsın. Bunlar orta düzeyde en azından çelik olduğu için kırılma derdi yok. Bir de italyan malı sicce scuba var.

Kalitelide sera, jbl, eheim ve fluval var. Yalnız fluval aşırı pahalıdır değmez. Sonuçta dediğim gibi balıklar ısıtıcı ile tebelleş olmuyor.

Arızayı elersek diğer ihtimaller ya su buharlaşmasına bağlı tüpün hava alması yada akvaryumla uğraşırken çarpıp kaldırman tüpü patlatır. Yoksa en kalitesizini kullansan da sorun olmaz. Yalnız derece kullanman faydalı olur. Bazı ısıtıcılarda kalibrasyon hatası olabiliyor.

Cvp: ısıtıcı

birde ısıtıcıyı 1-1.30 saat önce taktım ve akvaryumun içerisinde duruyor ama hala akvaryumda bir ısı değişikliği olmadı bozuk olabilir mi yada ısıtması uzun mu sürüyor?

-Isıtıcının wattı su hacmine göre düşükse;
-Akvaryumda sağlıklı, akvaryumun her yerine ulaşacak sirkülasyon yoksa; bu iki bileşen ısınma süresini uzatır.
-Kalibrasyon hatası varsa misal ısıtıcı göstergede 26'ya ayarlı ama aslen daha düşük ısıya ayarlı ise;
-Termostat arızalı ise ısıtmada problem görülür.

Kaliteli ısıtıcıların altındaki ısıtıcılar için 1 watt=1 litre şeklindedir.

Şu an çalışıyor ise yani ışık var ise su içinde ısıtıcıya dokun. Isı geliyorsa çalışıyordur.

Suyun soğukluk derecesine bağlı olarakta süre uzayabilir.

Derece ısıtıcıdan en uzak köşede; ısıtıcı ise filtre akış yönü önünde olursa daha iyi netice alınır.

Cvp: ısıtıcı

tam 4 veya 4.5 saat oldu ısıtıcı akvaryumun içerisinde sadece suyun üst kısımları biraz ılımış o kadar  suyun içinde dokundum evet ısınıyor ama suyu ısıtamıyor bir türlü bir arıza olabilir mi?

bu arada belirttiğim gibi akvaryumu yeni aldığım için sadece ısıtıcı var şimdilik diğer ekipmanları henüz alamadım sanırım birazda bu etki ediyor ama en kısa zamanda alacağım diğer ekipmanlarıda.

Suda hareket yok. Soğuk su sıcak sudan ağırdır. Diğer taraftan yüzeyde buharlaşma oldukça buharlaşma ısıyı alarak su yüzeyini serinleştirir. Kolonya etkisi gibi.

Kapaklı ise kapağını kapat bu buharlaşmayı iç yüzeyde tutup ısı kaybını azaltır.

Hayvanların oksijene ihtiyacı var. Hemen en kısa sürede hava kabarcığı veren bir iç filtre almalısın. Hatta yarın al. Yada kaplumbağa akvaryumundakini söküp iyice yıkadıktan sonra buraya tak. Balıklar ölmesin.

Cvp: RE: ısıtıcı

cem' Alıntı:
Suda hareket yok. Soğuk su sıcak sudan ağırdır. Diğer taraftan yüzeyde buharlaşma oldukça buharlaşma ısıyı alarak su yüzeyini serinleştirir. Kolonya etkisi gibi.

Kapaklı ise kapağını kapat bu buharlaşmayı iç yüzeyde tutup ısı kaybını azaltır.

Hayvanların oksijene ihtiyacı var. Hemen en kısa sürede hava kabarcığı veren bir iç filtre almalısın. Hatta yarın al. Yada kaplumbağa akvaryumundakini söküp iyice yıkadıktan sonra buraya tak. Balıklar ölmesin.

teşekkürler yarın ilk işim bir iç filtre almak olacak  :D bu arada önerebileceğiniz bir filtre markası var mıdır ?

Küçük akvaryumlar için önerebileceğim yok. Hava kabarcığı veren ve mümkünse pervane mili seramik olsun.

Su hacmi ne kadar yada akvaryum ölçüsü nedir ? Balıklar büyük mü lepistes ayarı mı ?

Geri