Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ısıtıcı

mononok

Bronz 4 Üye
merhaba yaklaşık 15 cm kaplumbağam var şu anki ısıtıcım bu 200 watt cam. akvaryum 120 150 litre civarında. hayvan biraz iri ne kadar sabitlersem sabitliyim bi şekilde yerinden çıkarıyo bunu, geldiğimde içinde yüzerken buluyorum. yazın çıkarmıştım tamamen ama şimdi yine havalar soğuyor bi çözüm bulmam lazım. nasıl kalıcı sabitleyebilirim, bu vantuzlardan iyi olan var mı siz neler kullanıyorsunuz büyük kaplumbağası olanlar? ya da çelik ısıtıcı mı almalıyım neler önerirsiniz bu boyda akvaryuma iyi sabitlenebilecek bi ısıtıcı çözümü olarak?
_ Image 2024-05-03 at 10.14.22 (1).jpeg
_ Image 2024-05-03 at 10.14.22.jpeg

çelik ısıtıcı bakıyorum cam kırılma riskini tamamen ortadan kaldırmak için ama hem bulamadım 200 w hem de çelikte değmesi sıkıntı oluyor mu yani değdiğinde yakar mı hayvanı?

Hayvan kabuğunu kaşımak için zorluyorsa çıkarır. Kök var mı?

Isıtıcı koruyucu diye aratın çıkar. Uygun çap ve boyda bulursanız alıp takın tüpe gelen darbeyi önler.

Vantuzda en iyisi meç markalar. Silikon olanlar uzun ömürlü ama sağlamlıkta siyah plastik olanlar daha iyi. Camı daha sıkı tutuyorlar. 4-5 adet vantuz takarsanız camda kaydırabilir ama kolay kolay sökemez.

Yatay konumlandırılabiliyorsa tabandan 8-10 cm yukarıdan konumlandırın altına giremesin.

Çalışırken temas ederse ısıtıcı yakar. Sıcak diye tutunurlar ama çalıştığında yakar kaçarlar zamanla öğrenir. Yakması bir problem yaratmaz. Derileri kalın ve anlık yakar. Suda olduğu içinde zarar vermez.

Geri