Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcı

buseygt

Bronz 5 Üye
Merhaba , akvaryum da 50 w Atlantik termostatlı isiticim var ama elimi elektirik carpti az önce kaplumbağamin diğer köşeye kosmasindan anladim sanırım onu da çarpti bunu nasıl engelleyebilirim suyun içinde tamamen ısıtıcı

Isıtıcıyı çıkarın. Bu atlantik ve smart markalar yerli üretim ve kalitesiz ısıtıcılar. Hayvan büyükse Tetra ht 100 watt, roxin yada ribao 100 watt çelik ısıtıcı alın. Suya sıcak su eklemesi yapmayın. Kendi ısı değerinde dursun hayvan kendini adapte eder. Yalnız çok geçte kalmayın.

Merhaba , akvaryum da 50 w Atlantik termostatlı isiticim var ama elimi elektirik carpti az önce kaplumbağamin diğer köşeye kosmasindan anladim sanırım onu da çarpti bunu nasıl engelleyebilirim suyun içinde tamamen

Merhaba , akvaryum da 50 w Atlantik termostatlı isiticim var ama elimi elektirik carpti az önce kaplumbağamin diğer köşeye kosmasindan anladim sanırım onu da çarpti bunu nasıl engelleyebilirim suyun içinde tamamen ısıtıcı
Yeni bi ısıtıcı al büyük ihmalle o ısıtıcı çatlak bir yeri vardır su girmiştir ondan çarpmıştır ben start kullanıyorum 2 sene oldu 100w ben öneririm

Isıtıcıyı çıkarın. Bu atlantik ve smart markalar yerli üretim ve kalitesiz ısıtıcılar. Hayvan büyükse Tetra ht 100 watt, roxin yada ribao 100 watt çelik ısıtıcı alın. Suya sıcak su eklemesi yapmayın. Kendi ısı değerinde dursun hayvan kendini adapte eder. Yalnız çok geçte kalmayıbunu

Isıtıcıyı çıkarın. Bu atlantik ve smart markalar yerli üretim ve kalitesiz ısıtıcılar. Hayvan büyükse Tetra ht 100 watt, roxin yada ribao 100 watt çelik ısıtıcı alın. Suya sıcak su eklemesi yapmayın. Kendi ısı değerinde dursun hayvan kendini adapte eder. Yalnız çok geçte kalmayın.
Maalesef yazdığimin gecesi ısıtıcı çatlamıştı tamamen sabaha kadar soğuk suda kalmış ve korkmuslar kabuklarının içine sinmislerdi sabah idareten bir onceki daha küçük kablarına koydum eski ısıtıcı larini taktim dedikleriniz burada yok netten sipariş edicem gelene kadar idareten duracaklar artık

Yeni bi ısıtıcı al büyük ihmalle o ısıtıcı çatlak bir yeri vardır su girmiştir ondan çarpmıştır ben start kullanıyorum 2 sene oldu 100w ben öneririm
Bende de smart 50 lik var şuan yenisi gelene kadar onunla idare edecekler

Su 50 litre üstü ise suyu ısıtmak için sürekli çalışacaktır bu da patlama sebeplerinden biridir. Buna dikkat edin. Herşeyi netten alın daha hesaplıya gelir ve çeşit geniştir.

Su 50 litre üstü ise suyu ısıtmak için sürekli çalışacaktır bu da patlama sebeplerinden biridir. Buna dikkat edin. Herşeyi netten alın daha hesaplıya gelir ve çeşit geniştir.
Aslında 50 lt değil ortalama 15 lt 50 lt olacak kadar büyük değiller ama anlamadım 100 w lik neden patladı neyseki aldığımız yer iade aldı netten bakıyorum şimdi teşekkür ederim

Çalışırken hava ile temas etmiştir. Yada fabrikasyon hatalı olarak içine hava almış olabilir.

Çalışırken hava ile temas etmiştir. Yada fabrikasyon hatalı olarak içine hava almış olabilir.
Bu ısıtıcı dan dolayi gece fark etmediğim için suları çok soğumuştu sabah kalktığımda bu akşam dikkatimi çekti 2 kere çok tiz bi ses çıkardılar civciv gibi de değil kapı gicirtisida değil tarif edemiyorum tam sesi ilkinde sesi duyunca yanlarına gittim yem verdim yediler normal devam ettiler 2.sinde gittiğimde de uyuyorlardi o gece kaynaklı usuttuler mi diye korkuyorum bu ses çıkartma neden kaynaklı olur ya da üşütme kaynaklıysa farklı ne şekilde anlayabilirim bu ses dışında

Burunda sarı yada şeffaf akıntı var mı?

İştahları kesilirse haber verin. Yedikleri sürece bir sorun yoktur

Akıntı görmedim hiç Yiyorlar sadece önceden daha yoğun yiyorlardi bu aralar daha az yemeye başladılar kendi kendilerine herhangi bi yeme diyeti yaparlar mı onceden çok fazla yiyorlardi ve sürekli yemek istiyorlardi artık o kadar değil o yüzden galiba şuan yadirgiriyorum artık bir miktar yedikten sonra uzatsam da yemeyip yüzmeye gidiyorlar ve bir tanesi yem yerken agzindan tak tak diye ses çıkıyor böyle takma disleri yemek yerken sertce vurursun ya birbirine öyle

Tak tak vurma iletişim kurma hali. Yalnız yem sertse kırarken de o ses çıkabilir.

Mevsimsel geçiş, havanın kapalı olması gibi durumlar iştahsızlık yapabilir. Hayvanlar güneş ışığını görmediklerinde kışın geldiğini hissediyorlar.

Tekrar az önce çok tiz bi ses duydum yanlarına gittim uyanmışlar yem istiyorlar gün içersinde yemediler pek sanırım iletişim kurma sesi onların yemleri sert değil aslında yumuşak stick yem ama çok vuruyo sanırım cenesini normalde kuru kurt veriyordum çok seviyor diye stick yem yemiyordu yeni yemeye başladı sanırım ondan dolayı çok vuruyo çenesini

Boy ölçülerini ay ay kontrol edip yazın boy atıyorlarsa sağlıklıdırlar.

Geri