Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Isıtıcıdan mı öldü ? :/

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhabalar, Youtube'de sürekli kaplumbağa ile ilgili video'lar izliyorum bir kardeşimin hazırladığı bir video'ya denk geldim yeni akvaryum hazırlamış yeni kaplumbağalar almış kendine eski kaplumbağası öldüğü için, 

Merak ettiğim nokta eski kaplumbağasının ölüm nedenini ısıtıcıdan dolayı diyerek açıklamış kelimeleri biraz yutarak konuşarak...

Böyle birşey mümkün müdür eğer oluyorsa ne sebeple olmuş olabilir bende acemiyim kaplumbağamın hiçbir hastalığı yokken ısıtıcıdan ölmesini istemem..

Ve fazladan konu açmamak adına 1-2 sorum daha olucak.. 

Yem olarak her çeşit yemden almam iyimidir yani akvaryumun yanına veya altına dizerim onları hergün çeşitli olarak beslerim nasıl olur.. :ff:

2. olarak birisi ısıtıcı ampul linki atabilirmi acaba hangisinden alıcağımı bulamadım hala uygunundan ısıtıcı ampul ve uvb lamba linki atabilirseniz çok iyi olur size zahmet..  :$

Cvp: Isıtıcıdan mı öldü ? :/

Isıtıcı su derecesini ayarlayan cihazdır. En dandik dediğimiz üründe bile sok koruması vardır. Isıtıcı patlasa dahi suya herhangibir elektrik vermez. Ayrıca bunların çoğu tamamen su içinde olmalıdır. Bunun icin aldığınız yerden bilgi alabilirsiniz. Akvaryumda ise su akısının olduğu yere takmak en ideal olanıdır. Görüldüğü gibi kaplumbağa icin bir zarar oluşturmaz. Ne olabilir diye düşündüm ? Hayvan kendini cam ile ısıtıcı arasına sokarsa havasızlıktan ölebilir. Ama buda zor bir ihtimaldir.

Yem konusunda hayvanın cinsiyeti ve yası önemlidir. Küçükken et büyüdükçe ot ağırlıklı yemler idealdir. Piyasada sera, jbl, ahm ürünleri kalitelidir. Bu yemleri kullanmanı öneririm.

Teşekkür ederim..Bende öyle düşündüm yani o boşluğuda herhangi bir aparatla kapatabiliriz gibi geliyor

Bir üye ısıtıcı olarak infrared ampul kullanıp hayvanı kızartmıştı.

Isıtıcıda ise kaliteli olanlar hariç bunların camı kalın quartz ve güvenlik sistemi vardır. Orta kalitedeki kristal en alt seviyedeki normal camdır. Bu ısıtıcılar çalışırken hava teması olursa cam bir anda haddinden fazla ısınarak tavı bozulur ve cam patlar. Cam patladığında suya akım verip termostat devredışı kalarak daha fazla ısınır.

Bu sebeple kutusunda yazdığı gibi ne şekilde kullanılıyorsa ona uymak gerekir. Dik konumlandırılan tip ise kablo tarafındaki çizgi altına su inmemeli. Suya tamamen batıyorsa dibe yakın ve iyi sabitlenmelidir. Hayvan altına girip yukarı kaldırabilir. Bunun üzerinde 20 cm kadar su bulunması iyidir. Hayvan vantuzundan attıramasada yan camda herhangi bir ucunu çaprazlama duracak şekilde oynatabilir.

Kullanıcı hatasına bağlı olarak akvaryum ile ilgili işlemlerden önce fişi çekilip soğuması beklenmelidir. Güvenli olan budur.

Olurda sudan sıcakken çıkarılırsa ki olmaması daha iyi cam soğumadan suya temas ettirilmemelidir. Sıcak cam kendinden soğuk suya girerse patlar.

Bir de çelik ısıtıcılar var bunlar tamamen metal olduğu için kırılma derdi yoktur. Bu roxin, RS electrical ve rubio markada mevcut. Bunun cama göre eksisi geç ısınıp geç soğuması bu sebeple iç derece ile uygun ısı kalibre edilmelidir. Mesela her iki modelin 28 dereceye ayarlı olduğunu farz edelim. Her ikiside 28 derecede devreyi keser ama cam çabuk soğurken çelik bir süre ısıtmaya devam eder.

Dediğim yemler gerekli olanlar. Aslında daha fazlasıda var ama çoklu hayvan olmayınca yem ziyanı çok olur. Ben bir ara 13 çeşit yeme çıkmıştım.

Seralar kullanımı sürekli olan yemler; repto hayvanı yosun içerdiği için ot türevli yemlere alıştırmada; jbl agil ise içerdiği lizin amino asidi sayesinde kas, kıkırdak doku gelişimine faydalıdır. Çok gelir dersen tam karşı gelmese de raffy I (gammarus) bu ihtiyacı kısmen karşılar.

Ampulde aydınlatma bölümünde öne çıkan konularda ecolite marka ampul konusu var ya bunu yada bunun gibi armut ampuller var onlardan alırsın. Ecolite şimdi 6 küsür tl oldu basit olanlar ise 3 tl elektrikçilerde satılır yalnızca.

tamamdır cem abi çok teşekkür ederim, şu akvaryumu bir kurayım sonrasında rahatlıcam benim için önemli olan görüntü veya başka birşey değil düzenli olsun yeterli kaplumbağam rahat şekilde yaşasın gerisi önemli değil 1 senelik bir akvaryum kuracağım zaten ama yinede düzgün olsun istiyorum..seneye özel yaptıracağım.

Geri